Glorie en onkruid

Auteur: Fowel

Oude glorie vergaat niet, zo luidt een spreekwoord, en hetzelfde geldt voor onkruid. Maar dat spreekwoorden het niet altijd bij het juiste eind hebben is wel gebleken bij Beste Cyberiër Allertijden-verkiezingen. Immers, slechts die hard-Cyberiërs en de mensen die ooit het archief van deze krant indoken herkennen alle namen op het lijstje kandidaten dat de Overheid de inwoners van dit land voorschotelde. Maar waar die oude glorie lang en breed vergeten schijnt te zijn kon het onkruid van onze samenleving rekenen op niet geringe steun.

Van beroepscheater bytertje werd door meerdere mensen gezegd dat zij op hem gestemd hadden. Hoe hij op de kandidatenlijst terecht is gekomen is sowieso een raadsel. Immers, waar die andere notoire spelbederver vinny in ieder geval niet alleen negatief in het nieuws kwam is het aantal positieve dingen die de beruchte Pesoaan voor de samenleving heeft betekend op de vingers van de hand van een vuurwerkstunter die geen geluk had te tellen.

En ondertussen lijden de echte helden uit het verleden onder de stemmendiefstal door de enfants terrible van deze samenleving. Hoeveel stemmen zullen multiple personality disorder-slachtoffers als Augustus, Mevr. Kok of Partyman vergaren? Of wat te denken van boegbeelden van het kapitalisme als Haverhoek, H de G of toxox. En hoe zit het met novix, Beth of Geert? Allemaal in de vergetelheid geraakt door de tand des tijds.

Tja, de mismoedig makende conclusie hiervan is dus dat die tand des tijds de afgelopen drie jaar aan de oude glorie heeft geknaagd, maar het onkruid ongemoeid heeft gelaten. En zo blijkt oude glorie wel te vergaan, maar onkruid niet.

Leave a Reply