Beste Cyberiër Allertijden

Auteur: Redactie

Afgelopen zondag werden de overige vijf finalisten van de verkiezing tot Beste Cyberiër Allertijden bekend; Bytertje, gelaarsdekat1, ramy the king !, Rabb en Webb_cam. Samen met fchans2, kleinez, m1n1conomy, Ottavio Alvarez en tha_gecko zullen zij strijden om de prestigieuze titel. In deze editie aandacht voor de drie winnaars van de afzonderlijke polls: Gelaarsdekat1, Rabb en Webb_cam.

Gelaarsdekat1

Gelaarsdekat1 (kortweg Gelaarsde of Kat) is tot nu toe de enige Cyberiër die de status Super Captain of Industry (superCoI) wist te behalen, dankzij het driemaal eindigen op nummer 1 van de ranklijst. Of dit vreemd is valt te betwijfelen: de Kat reisde als succesvol ondernemer af naar de bergstaat en maakte zich daar snel bekend met de heersende handelstechnieken. Dit resulteerde direct in een top10-classificering, een prestatie die weinig startende ondernemers behalen. Ondanks dat de Eurodamse ondernemer zich bijna full-time richtte op de handel in kavels en vrijwel alle denkbare producten, ontwikkelde hij zich ook als een bekend figuur in de sociale leefwereld. Vele prominente inwoners herinneren zich nog de uitgebreide barbeque die de ondernemende gelaarsdekat1 aan hen voorschotelde.

De bekendheid en grote mate van betrokkenheid bij de gang van zaken in Cyberië leverde de kat in september vorig jaar een plaats op in de Veteranen Raad, het prestigieuze adviesorgaan van de Overheid. Hoewel hij boordevol nuttige ideeën zat en deze ook regelmatig communiceerde met de Overheid, bleef zijn rol in de Raad beperkt. De, inmiddels, Captain of Industry werd ontslagen door voorzitter The Minic. Toch beviel het publieke ambt de ras-ondernemer wel, want eind november stelde hij zichzelf kandidaat als nieuwe burgemeester van Eurodam. De zittende burgervader van de hoofdstad, ramy the king !, kon zich niet meer beschikbaar stellen en zodoende behaalde de bekende kat een recordaantal stemmen, mede dankzij een secuur uitgestippeld beleidsplan. Uiteindelijk moest de Eurodammer er 7 weken op wachten om erachter te komen dat hij de functie niet kon accepteren. De Overheid ging niet akkoord met zijn strenge eisen om de stadsgrenzen uit te breiden: Tha Game Master nam de gewilde plaats nog voor de start van de handel over.

Deze mislukte avonturen bewijzen echter niet dat gelaarsdekat1 alleen geschikt is voor het handelsvak. Ook als coureur, editor en inmiddels als Parlementariër boekte de SuperCoI successen. Bovendien prees hij Cyberië op diverse locaties in het buitenland aan, hetgeen leidde tot een grotere instroom van studenten in de bergstaat. Toch kunnen we met gemak stellen dat gelaarsdekat1 zijn pole position in de verkiezing voor een groot deel te danken heeft aan zijn onnavolgbare prestaties als geboren ondernemer.

Rabb

Als iemand enkele maanden geleden zou roepen; Rabb IS Cyberië, zou niemand dit ontkennen. De jonge duizendpoot stond bekend om zijn voorliefde voor het land, dat onder andere tot uiting kwam in het consequent dragen van promotiepetjes en t-shirts. Maar belangrijker nog: Rabb was een harde werker in vele functies, en dan juist niet de goedbetalende bureaubaantjes als President of Minister. Was, want begin februari verliet de kleine Eurodammer het land om persoonlijke redenen.

Rabb is een ondernemer van de oude garde, hetgeen niet meer wil zeggen dan dat er in die tijd nog niet geregistreerd was wanneer iemand het land binnentrad. Zijn

echte carrière begon in het voorjaar van 2019 als Officer. Rabb behoorde in die functie direct al tot de meest actieve Cyberiërs. Kort daarna startte de Eliot Ness van de handelsnatie de politieke partij SAFE, samen met The Waiter. SAFE scoorde direct zetels en Rabb werd, dankzij zijn Officerservaring, Minister van Veiligheid. De partij fuseerde later tot XP, en voor die partij werd de Eurodammer Secretaris van Informatie.

Vanaf dat moment was de actieve, maar vooral integere XP-er niet meer uit het Parlement te denken en schopte het o.a. tot Vice-President en VR-lid. Op zijn lijstje prestaties ontbreekt echter een noemenswaardige ranking als ondernemer. Maar Rabb is dan ook geen ondernemer, maar een werknemer, en een verdomd goeie.

Webb_cam

Webb_cam, Graeck, sksmit, Van Es, Jacobse; het zijn namen die onlosmakelijk verbonden met elkaar zijn, maar waar naast diverse personen ook diverse alter-ego`s schuilgaan. Onduidelijk is waarom Webb_cam het zo duidelijk won van zijn grote broer sksmit. Duidelijk is wel waarom Webb_cam zijn finaleplaats verdient: op dit moment is hij zowel eindredacteur, Voorzitter van de VR als oprichter van een nieuwe partij, en bezit hij alle denkbare diploma`s.

Hiermee behoort de Bahthoevedorper absoluut tot de meest actieve Cyberiërs ooit, met een aantal markante prestaties. Wie Webb_cam onder zijn alter-ego`s misschien vooral als advocaat kent, vergeet dat hij driemaal in de top 20 eindigde en de eerste winnaar was van het TMC50-klassement. Bovendien

was de Moszkowicz van Cyberië de enige formateur ooit en ontwierp hij als parlementariër de veelgebruikte anti-spamwet.

Op zijn verkiezing als finalist valt dus niets af te dingen, of toch wel? Waarom werd de kritische en serieuze alleskunner eigenlijk nooit burgemeester van zijn geliefde woonplaats Bahthoevedorp? Waarschijnlijk is Webb_cam slachtoffer geworden van zijn eigen, soms ingenieuze, dubbelspelen. Want zal er iemand twijfelen of hij dat ambt aankan?

Leave a Reply