Feministen staken strijd

Auteur: Sesam

Naar aanleiding van de tolheffing aan de grenzen van Cyberië merken we een gevoelige daling van het aantal initiatieven op Cyberische bodem. Eén van de meest kleurrijke initiatieven van de voorbije jaren, het Feminisme, liet deze maand niks van zich horen. Een portret dringt zich op.

Een aantal maanden geleden werd plots, en zonder expliciete aanleiding, een nieuwe club opgericht waar mannen verboden werden. Een aantal prominente Cyberiërs, waaronder een aantal toenmalige ministers, werden uit de club verbannen omdat ze man waren. Prompt klaagden ze Salomé, de eigenares van de club aan, en in één klap had heel Cyberië het over het Feminisme. De club had als doel het naar voren brengen van de vrouwelijke minderheid in het openbare leven op de eilanden in de Valuta. Vooral een politieke aanwezigheid werd als streefdoel vooropgesteld. Het feminisme kende een opmerkelijke groei tot het begin deze ronde plots helemaal verdween. Salomé, de bezielster van het Feministisch project op Cyberië, is deze maand wel in Cyberië binnengelaten, maar liet opvallend weinig van zich horen. Er werd geen nieuwe club gebouwd, en voor zover TMC kon achterhalen is Salomé momenteel niet actief in politieke kringen.

Is het feminisme helemaal verdwenen, of kunnen we de komende tijd een hernieuwde beweging verwachten die vol vuur de belangen van de vrouwelijke minderheid verdedigt? In elk geval is het momenteel erg stil bij een van de meest kleurrijke bewegingen die Cyberië ooit rijk was.

Leave a Reply