Kort Parlementair nieuws

Auteur: Stefan S

Informatieverspreiding

Na een lange discussie van 10 dagen is door de SP de Informatie Verspreidingswet ingediend, die ervoor moet zorgen dat de burgers meer op de hoogte worden gehouden van wat er in de steden en in het parlement aan de gang is doormiddel van berichten op de NewsFeed. Binnen 24 uur hadden er al zoveel Parlementsleden gestemd dat dit voorstel een meerderheid in de volksvertegenwoordiging behaalde.

Wordt de Priest-Status afgeschaft?

In het achterkamertje is een felle discussie aan de gang of de Priest-Status moet worden afgeschaft. Voor- en tegenstanders discussieren geëmotioneerd of het nou wel of niet moet blijven, maar initiatiefnemer van de afschaffingsprocedure m1n1conomy geeft voorstanders nog slechts korte tijd om met steekhoudende argumenten te komen.

Minister themini op de vingers getikt.

Topondernemer themini, die tevens Minister van Financiën is, is door veel burgers en Parlementsleden op de vingers getikt nadat hij de bijna failliete Remco Bogaard uitstel van betaling had gegeven. Dit was volgens veel burgers onterecht en rook naar voortrekking. (Noot van de Redactie: het is opvallend dat niemand vraagtekens heeft gezet bij de belangenverstrengeling tussen de Minister en enkele MV`s die onder zijn toezicht staan.)

Hervorming van het Parlement

TheBlueClan heeft een lang gekoesterde wens van veel parlementsleden uitgewerkt, om het parlement zo te veranderen dat Minister niet meer deel uitmaken van het parlement. Opmerkelijk is dat weinig parlementsleden reageren op dit belangrijke voorstel.

Leave a Reply