Politiek overzicht

Auteur: Sesam

Een snelle blik op het politieke landschap van Cyberië toont duidelijk aan dat het land op politiek gebied weer volop aan het bloeien is. Niet alleen is het vrij rustig wat het aantal schandalen betreft, de activiteit van het Parlement is opmerkelijk hoog en de kwaliteit van de ingediende wetsvoorstellen is sterk gestegen in vergelijking met voorbije periodes.

Naast de sterke aanwezigheid van de grote partijen, zoals PvdA, SPAM of LS is het ook opmerkelijk hoeveel nieuwe spelers er in het nieuwe politieke landschap zijn. Politieke partijen schieten als het ware als paddestoelen uit de grond. Een klein overzicht van de partijen die u in de gaten dient te houden bij de volgende verkiezingen:

Vrije Handel Cyberië

VHC, opgericht door themini, is een liberale partij die zich vooral keert tegen de handelsbelemmerende wetten. Vooral de effectenwet moet het ontzien. VHC richt zich voornamelijk op de grote handelaars, en kan zich op dit moment beroepen op een vrij grote achterban uit deze bevolkingsgroep, qua aantal te vergelijken met die van zetelende partij SPAM.

AXXI

Een stuk kleiner is AXXI, opgericht door Sksmit. De partij huisvest een tiental vooraanstaande politici, stuk voor stuk grote namen uit politiek Cyberië. Axxi wil een reactie zijn tegen corruptie, inactiviteit en onrecht, en wil bouwen aan een beter Cyberië. Belangrijkste bouwstenen is een streven naar een rechtstaat die gestoeld op Trias Politica en een hervorming van de staatsvorm. AXXI moet u vooral in de gaten houden omdat ze de eminence grise van de Cyberische politiek samengebracht heeft om aan het debateren te gaan.

Verder veel kleine partijen, zoals Vrij Nederland of Voor Veel Goeds, die momenteel nog niet aan de standaarden voldoen om erkend te worden.
Het worden dus weer spannende en vooral belangrijke verkiezingen waarbij vanuit alle kampen gestreden wordt voor een aantal belangrijke veranderingen in de wet.

Leave a Reply