Beste Cyberiër Allertijden

Auteur: Redactie

Afgelopen zondag werden de overige vijf finalisten van de verkiezing tot Beste Cyberiër Allertijden bekend. Bytertje, gelaarsdekat1, ramy the king !, Rabb en Webb_cam. Samen met fchans2, kleinez, m1n1conomy, Ottavio Alvarez en tha_gecko zullen zij strijden om de prestigieuze titel. In deze editie aandacht voor de outsiders, de nummers twee van de afzonderlijke polls: bytertje en ramy the king !.

bytertje

Er zijn weinig Cyberiërs die vaker terecht geroepen werden door de Overheid en het CBI dan bytertje. Na zijn laatste verbanning werd de Pesoaan zelfs de Grootste crimineel ooit genoemd. Toch lukte het de ex-Captain of Industry om genomineerd te worden voor de titel Beste Cyberiër Allertijden en om zeer hoog te scoren in de voorrondes. Okey, bytertje is een onverbeterlijke farmer, manipulator, fraudeur en narcist, maar heeft hij misschien toch meer goede eigenschappen?

Op het gebied van de handel zijn bytertje en de door hem in het leven geroepen naasten absolute professionals. Buiten de wetsovertredingen en slimme trucs om behaalde bytertje al snel op legale wijze de advanced-status, en later zelfs de prestigieuze CoI-status. En zelfs nadat hij verbannen werd uit de bergstaat lukte het hem om onder valse identiteiten razendsnel imperia op te bouwen in zijn geliefde stad El Peso, met aandelenbeleggingen en de El Peso Banking groep als geheime wapens.

Maar ook als burgemeester van het criminele dorp ging bytertje voortvarend te werk. Dit leverde hem direct een functie op als vice-President van het Parlement, die hij enkele maanden later inruilde voor de functie President. Zoals het een enfant terrible betaamd werd hij in die functie, en die van Minister van Onderwijs, ontslagen. Sindsdien ging het eigenlijk bergafwaarts met de omstreden politicus, die steeds vaker in aanvaring kwam met de Overheid. Met de lastercampagne van bytertje tegen het machtigste orgaan, en de adviserende Veteranen Raad (waar hij nimmer voor werd gevraagd), maakte de Pesoaan zich langzamerhand steeds meer onmogelijk.

Tegenwoordig behoort bytertje tot de grote groep persona non grata in het land, maar wordt hij nog regelmatig gesignaleerd en opgepakt in een van de Cyberische steden. Een gebrek aan enthousiasme kan de ex-President dan ook niet kwalijk genomen worden en inmiddels heeft de Overheid al aangekondigd hem de toegang weer te verstrekken als hij de verkiezingen wint. Daaruit blijkt wederom de haat-liefde-relatie tussen de Overheid en bytertje, die niets liever zou willen dan zelf aan alle touwtjes te trekken.

Ramy the king !

Ramy (spreek uit: Ramie) heeft zijn plaats in het rijtje Groten vooral te danken aan zijn periode als burgemeester van Eurodam, hoewel hij niet lang geleden ook het bewind voerde over geheel Cyberië als President. Toch heeft de jonge Eurodammer veel meer betekend voor het land; niet alleen als bewindvoerder, maar ook als Vader Theresa van de handelsnatie.

Het was namelijk Ramy the king ! die de meest succesvolle particuliere hulporganisatie ooit oprichtte: Help De MedeMens (HDMM). Als Priester en burgemeester toonde de excentrieke socialist zich ook regelmatig van zijn goede kant, respectievelijk door het verdelen van geld onder armen en het organiseren van de beruchte Sociale Activiteiten in het Eurodamse gemeentehuis, die een halt werden toegeroepen door de Overheid toen ambtenaren zich alleen nog maar bezig hielden met het organiseren van fictieve rechtszaken. In vergelijking met de gemiddelde Cyberiër heeft Ramy daarnaast vrij weinig conflicten gehad met medebewoners. Liever maakte hij een babbeltje met hen via Skype.

Het sociale karakter van de policitus heeft er in belangrijke mate aan bijgedragen dat the king ! zo goed scoorde tijdens de Parlement- en burgemeesterverkiezingen en uiteindelijk ook in de verkiezing tot Beste Cyberiër. Toch is er in het verleden nogal wat kritiek geweest op ramy. Niet alleen de eerder genoemde Sociale Activiteiten en ook HDMM werden vroegtijdig afgeschaft, ook werd the king ! tweemaal ontslagen in belangrijke functies. Als burgemeester van Eurodam werd hij tot aftreden gedwongen door het Parlement, na het bekende dubbelganger-schandaal waarbij ook Oom Frank betrokken was. Als President werd hij slachtoffer van de laatste daad van wijlen Jacobse, waarna hij zijn actieve kiesrecht verloor door af te treden als Parlementariër. De solidaire Cyberiër gaf daarmee de ruimte aan de verkiezing van Arjanisme tot vervangend President. Ook de Overheid twijfelde regelmatig over de capaciteiten van de politicus en gaf deze nooit een plaats in de Veteranen Raad.

Inmiddels heeft ramy the king ! echter toch de harten van de Cyberische bevolking en de Overheid veroverd, getuige de nominatie voor de verkiezing en het grote aantal stemmen dat the king ! kreeg. Omdat hij echter nooit een top 20 positie behaalde, en bovendien weinig meer te zien is in de hoofdstad, zal het moeilijk worden voor Priester/Advocaat/Leraar om de titel Beste Cyberiër binnen te slepen. Maar ramy kennende zal dat voor hem geen ramp zijn.

Leave a Reply