Geloofwaardigheid Arjanisme loopt flinke deuk op

Auteur: Lion King

De mayor van Bahthoevedorp, ons aller bekende Arjanisme, heeft een deel van zijn beloftes, die hij zijn burgers had toegezegd, laten varen. Eén van zijn beloftes was onder meer het subsidiebeleid. Hij beloofde onder meer de volgende subsidies: voor het oprichten van een bank en een haven: 500 ISH. En voor het oprichten van een verzekeringskantoor: 250 ISH.

Nu wil het geval dat burger lvanbeek zich ernstig zorgen maakte over de economie in het land, maar vooral de teloorgang in Bahthoevedorp deed hem zeer veel pijn. Hij besloot de handdoek niet in de ring te gooien, maar ontwikkelde een zodanig ingenieus plan, dat hij het voor elkaar wist te krijgen om een bank én een verzekeringskantoor in Bahthoevedorp te bouwen. In zijn achterhoofd speelde de toegezegde subsidie van Arjanisme hierbij een niet te verwaarlozen rol. Immers, de voorbereiding en de uiteindelijke voltooiing van deze gebouwen kosten natuurlijk het nodige aan materialen en centen. Zo gezegd, zo gedaan; de bekendmaking van de aanwezigheid van de bank en het verzekeringskantoor in het gemeentehuis van Bahthoevedorp werd door hem zo spoedig mogelijk gedaan. Voor de bank kreeg lvanbeek redelijk snel zijn broodnodige centjes, maar op de vraag of Arjanisme ook subsidie gaf op de bouw van een verzekeringskantoor, viel een doodse stilte van Mayorszijde.
Na een lange dag begon de bankier het anders aan te pakken en riep zijn medeburgers op om hun stem over deze gang van zaken te laten horen; hier kwamen vele reacties op.

Allereerst de reactie van de Mayor: Volgens mijn standpunten had ik geen subsidie uitgelooft voor een verzekeringskantoor. Maar als je je rekeningnr post zal ik voor een kleine vergoeding zorgen.
Dit is natuurlijk van de zotte, dit betekent dus dat je naar eigen willekeur je standpunten mag wijzigen, namelijk hij beweerde in het begin van de ronde het tegendeel. Onder andere Robin G, Heetderks BV, Lion King, aja en Luv, beweerden dat Arjanisme wel degelijk een subsidie voor een verzekeringskantoor had uitgeloofd.

Robin G: ik weet het heel zeker! Daarna hadden we nog een discussie omdat de productiekosten van een bank hoger zouden zijn dan die van een verzekeringskantoor (of andersom). Dit was niet eerlijk omdat de subsidies voor die twee dingen gelijk waren en dat stond niet in verhouding tot de productiekosten. Ook voor Heetderks BV was er geen punt van discussie: Ook voor Verzekering!

Deze verklaringen liegen er niet om, en dan is het eigenlijk diep triest dat er op zo’n onverschillige manier wordt omgegaan met burgers die zich actief inzetten voor hun stad. Wat zal de volgende (mis)stap zijn van onze mayor?

Leave a Reply