Cyberië nader verklaard

Auteur: Lion King

C van Criticaster. Kritiek vormt de mens, maar niet elk mens kan tegen kritiek. Wanneer kritiek onterecht is, is dit natuurlijk te begrijpen, terechte opbouwende kritiek daarentegen, kan altijd ter harte genomen worden al maakt het wel uit hóe men dit brengt.

Y van Yzig.
Na felle en verhitte discussies, valt er soms een ijzige stilte voor de storm in het koude Cyberië. Het is dan meestal wachten op de volgende donderslag bij heldere hemel of onweersbui. Vaak zijn deze periodes goed te voorspellen, wanneer bepaalde burgers verlies draaien, een rechtszaak verliezen , bestolen of neergeschoten worden. De (krokodillen)traantjes kunnen dat niet meer binnen worden gehouden en zorgt plaatselijk voor (water)flooden.

B van Biertje.

In sommige clubs worden overmatige hoeveelheden alcohol geschonken. Favoriete drank hier is bier en de meerderheid van de beschonken kroeg-gangers zijn minderjarig. Wanneer deze situatie zich voordoet, kraamt men de reinste onzin uit en ontstaan er hele interessante discussies, waarin de wijsheid in het flesje blijft.

E van Ezel.
Het schijnt dat dit `eigen wijze` dier vele soortgenoten heeft in Cyberië. Het alombekende gezegde gezegde over dit dier: "Een ezel in het gemeen, stoot zich geen tweemaal aan dezelfde steen", lokt vermakelijke reacties op bij de vrouwelijke ezels. Voor de mannelijke eigen wijzen is er echter een schrale troost: "Een ezelin dat stomme dier, stoot zich wel een keer of vier".

R van Rules.
Regels zijn er in overvloed. Hier en daar gaan stemmen op om de sterk groeiende bureaucratie een halt toe te roepen. Zou het misschien een optie zijn om de in te sturen artikels niet langer te laten zijn dan 10 regels?

I van Illegaal.
Bepaalde handelingen en producten worden als illegaal bestempeld. Neem als voorbeeld het dragen van een wapen.. Maar voor een wapen moet je kruit hebben, wat wél legaal is en wat enkel en alleen maar voor illegale doeleinden gebruikt kan worden. De overheid gedoog en straft meedogenloos. Wie snapt het nog?

E van Exit.
Door de hoge belastingen (lees: Money Cash) verlaten veel inwoners het land. Betekent dit de ondergang van het eens in de hemel geprezen Cyberië?

Leave a Reply