Opschudding in YenVille

Auteur: frekie

Het is zondagavond. De zon gaat stilletjes onder terwijl de maan niet langer op zich laat wachten. Ik verblijf op het grootste eilandje van YenVille om van de prachtige schemering te genieten. Het is aangenaam stil tot plots…

De rust verdwijnt in 1 klap als ik plotseling een gekrijs hoor dat door merg en been gaat! Nieuwsgierig als ik ben ga ik onmiddellijk op tocht om te zien wat er aan de hand is. Ik steek het ene eilandje over naar het andere. Het getier komt van de Hoofdstraat, ik ben er zeker van!

Eenmaal aan de grootste straat van ons kleine dorpje aangekomen, zie ik plotsklaps een felgele MC-Truck vlak bij de PvdA bank staan. Er is iets heel ernstig aan de hand, merk ik meteen op. Ik ga dan ook niet bij de pakken neerzitten en storm als een gek op de bank af. Schuilend achter een dikke boom zie ik een vrouw geknield op de grond zitten met een prop papier in haar mond. Zij zal degene met het gekrijs zijn! Van zovlug ik me begin te realiseren dat de bank overvallen word, ren ik zo snel mogelijk naar het nabijgelegen politiebureau.

Het politiebureau staat in rep en roer. Als ik snel even informeer wat er gaande is, krijg ik te horen dat er 2 zware criminelen ontsnapt zijn. Ik doe mijn verhaal in een niet gezien tempo en de politie stuurt er dan ook onmiddellijk een speciaal interventieteam op af. Het lijkt een hevig gevecht te gaan worden, maar tot iedereens grote verbazing bieden de bankovervallers geen weerstand. Ze worden terug afgevoerd naar hun welgekende cel.

Als bij wonder zijn er geen gewonden gevallen, dit neemt niet weg dat er toch nog wat mensen afgevoerd moesten worden naar het ziekenhuis, wegens een kleine shock. De volgende dag is de rust bijna volledig teruggekeerd. Over deze dag zal nog wel lang nagepraat worden bij de bewoners van YenVille. Maar zoals het oude gezegde gaat: eind goed, al goed!

Leave a Reply