Politiek onverstoorbaar

Auteur: Redactie

Overbevolking of een tekort aan inwoners. Economische crisis of booming business. De Cyberische politiek wordt er niet door beïnvloed. Aanstaande zondag, wanneer de Parlements-, burgemeester én senaatsverkiezingen op het programma staan, zullen politieke partijen en kandidaten geconfronteerd worden met een sterke daling van het aantal kiezers. Hoe dit precies zal uitwerken op de uitslagen is niemand bekend, maar politici lijkt het niet te interesseren: zij gaan onverstoorbaar verder met het indienen van wetsvoorstellen en moties.

De politiek in de afgelopen drie weken verschilde weinig van die van de honderd weken daarvoor. Diverse ministers kwamen onder druk te liggen, één overleefde een motie niet en inactiviteit was troef bij tenminste een kwart van de democratisch gekozen leden. Bovendien fuseerden er opnieuw enkele partijen en richtten oud-gedienden een nieuwe partij op. What`s new?

Toch gaan er een aantal interessante ontwikkelingen plaatsvinden tijdens de grande finale van de socio-politieke confrontaties aanstaande zondag. Ondanks het prima bewind van de huidige President Cent zal de PvdA een lange periode van leiderschap vaarwel moeten zeggen, tenzij de verkiezingen er weer puur om gaan wie de meeste leden heeft. Dan zullen opnieuw onervaren newbies plaats nemen op het blauwe pluche om vervolgens na vier weken wegens inactiviteit te worden vervangen door nieuwe newbies.

Met een redelijk grote achterban en opvallend veel bekende namen op de lijst maakt de nieuwe partij AXXI een goede kans op het grootste aantal zetels. Serieuze concurrentie is er echter van SPAM, inmiddels een bekende naam in politiek Cyberië en drie zwaargewichten als eerste drie op de kieslijst, samen met oud-President remcowouter. Andere kanshebbers op de overwinning zijn er simpelweg niet, en dat is weleens anders geweest.

Bij de burgemeesterverkiezingen vallen de aanmeldingen tot nu toe wat tegen. Alleen Eurodam is als vanouds populair bij mayor-wannabies. De strijd zal daar echter gevoerd worden tussen de zittende burgemeester Tha Game Master en gelaarsdekat1, die het opnieuw gaat proberen, maar zijn eisenpakket nog niet openbaar heeft bekend gemaakt. De overige steden zullen grotendeels in handen blijven van de huidige burgemeesters. Alleen de meest succesvolle deze periode, pino1, heeft aangegeven het bijltje erbij neer te gooien.

Bij de Senaatsverkiezingen ten slotte, lijkt Leonardo Savatoro het stokje overgenomen te hebben van godfather kleinez, die vandaag de jacht opnieuw de jacht opende op Cyberische kopstukken. Hoewel enigszins voorspelbaar, beloven het toch weer leuke verkiezingen te worden.

Leave a Reply