AXXI verslaat PvdA

Auteur: Redactie

De Partij voor de Armen (PvdA) is niet langer de grootste politieke partij van Cyberië. Tijdens de Parlementsverkiezingen van afgelopen zondag sleepte de nieuwe partij AXXI 5 van de 15 beschikbare zetels in de wacht. De PvdA behaalde een gedeelde tweede plaats met SPAM. Beide partijen krijgen vier zetels in het nieuwe Parlement. De resterende twee zetels zijn voor Lijst Solidariteit.

AXXI-Lijsttrekker Webb_cam ontving 18 stemmen, drie minder dan PvdA-voorman Cent. Dankzij stemmentrekkers pino1 en sksmit behaalde AXXI toch de meeste zetels. De kans is hierdoor groot dat VR-voorzitter Webb_cam, tweede in de verkiezing voor Beste Cyberiër, de nieuwe President wordt van het land. De Overheid zal in de Raad naast de Voorzitter ook vervanging moeten vinden voor drie andere AXXI-leden, die waarschijnlijk in het Parlement terecht komen.

De opkomst was met 233 stemmers boven verwachting, gezien het lage aantal actieve inwoners in de afgelopen weken. Veel politici waren bovendien tevreden met de uitslag. Experts verwachten eind april een start van een ijzersterk Parlement, met een recordaantal ervaren politici.

De burgemeesterverkiezingen, die zondag gelijktijdig werden gehouden, leverden enkele verrassingen op. In Eurodam behield zijn positie, ten koste van favoriet gelaarsdekat1. In Kronenburg moest koen202 zijn ambtsketting afstaan aan zofona. Het is voor het eerst sinds tijden dat een zittende burgemeester het tijdens verkiezingen aflegt tegen een andere kandidaat. Zoals verwacht behielden tha_gecko (Monapoli) en MoleM (Zwollar) hun posities.

Bahthoevedorp sloot de razend populaire oud-burgemeester fchans2 opnieuw in de armen. YenVille koos voor frekie en in Roebelarendsveen werd de strijd tussen vrienden themini en J_Heemelaar in het voordeel van de laatste betwist. Voor J_Heemelaar, ook een oud-burgemeester, is de periode daarmee uiterst succesvol afgesloten. In El Peso wist Lucius één stem meer te behalen dan matthijsje, en vervangt hierdoor de_seuntiens. In Tripolire ten slotte zal kleinez de scepter gaan zwaaien. Zijn machtspositie in de Senaat stond hij daarmee af aan Leonardo Savatoro, die bij die verkiezingen 12 van de 33 stemmen ontving. De vraag is echter of de Senaat vanaf eind april nog bestaat.

Leave a Reply