Bytertje Beste Cyberiër Allertijden

Auteur: Redactie

Enfant terrible bytertje is door een groep van 117 Cyberiërs en Digitalianen gekozen tot Beste Cyberiër Allertijden. De verbannen ex-inwoner van El Peso zal hierdoor uitgenodigd worden door de Overheid om terug te keren naar de bergstaat, onder zijn eigen naam.

Bytertje ontving 21,4% van de stemmen en bleef hiermee voor nummer twee Webb_cam, die 18,8% van de stemmen ontving. De derde plaats was voor SuperCoI gelaarsdekat1, met 14,5% van de stemmen. Bytertje gaf vanuit zijn woonplaats in Nederland aan vurig te hopen op de titel, maar kende veel tegenstand door zijn beruchte verleden en was bovendien minder bekend bij veel nieuwe inwoners. Dat de Pesoaan de titel toch in de wacht heeft gesleept is volgens de jury te danken aan zijn prestaties op het gebied van zowel de handel, politiek als op het sociale vlak. Bytertje is uitstekend in staat draagvlak te creeëren. Dat blijkt eens te meer, gaf een jurylid aan.

Naast de titel Beste Cyberiër ontvangt bytertje bovendien een lifetime Premium Membership. Overheidsfunctionarissen gaven echter direct aan dat hij hier zuinig op moet zijn. Hij zal geen rood poppetje in zijn paspoort krijgen, maar iedere overtreding van de grondwet is voldoende voor een enkeltje Nederland. De titel Beste Cyberiër is absoluut geen vrijbrief om straffeloos te farmen of herrie te schoppen.

De jury is echter niet bang dat bytertje opnieuw de fout in zal gaan. Hij weet nu wie de baas is in Cyberië en zal zijn kostbare prijs niet riskeren. Het braafste jongetje van de klas zal het echter nooit worden, en dat hoeft ook niet. Toch wordt er een slag om de arm gehouden. Alleen als hij zich in de komende handelsperiode gedraagt mag hij zich weer verkiesbaar stellen voor een belangrijke positie, aldus de jury.

Leave a Reply