Nieuwe budgetten

Auteur: Turakamu

Zoals altijd doet het begin van een handelsperiode een aanslag op het budget van de burgemeesters. Ook deze handelsperiode heeft de Overheid na één week weer nieuwe budgetten uitgedeeld. De grote winnaar deze keer is: YenVille.

YenVille scoort goed op veiligheid: slechts 4 diefstallen hebben plaatsgevonden in deze rustige stad. Ook de kavelstaat is hoog in deze plattelandsgemeente, door de vele parken bedraagt de kavelstaat 93 punten. Qua wegenbeleid scoort de stad laag, er zijn slechts 65 wegkavels te vinden in de stad.

De laagste kavelstaat is gemeten in Eurodam, de hoofdstad van Cyberië. De kavelstaat bedraagt 73 punten, nog steeds zeer ruim boven de rampnorm van 30 punten. Eurodam heeft wel de meeste wegkavels, maar ook hebben verreweg de meeste diefstallen in Eurodam plaatsgevonden: meer dan 100 keer werd er ingebroken in deze bruisende stad.

(16:49:04) turakamu2@hotmail.com: Ook Zwollar scoort goed op kavelstaat en veiligheid, de kavelstaat bedroeg op moment van meten 95 punten. In Zwollar vonden slechts vier diefstallen plaats, evenveel als in YenVille.

De hoofdstad van Digitalië is de meest onveilige stad van Digitalië en Cyberië gebleken. Er vonden maar liefst 38 diefstallen plaats in de hoofdstad. Dit is in verhouding tot het inwonertal zeer veel. De stad telt ruim 200 wegkavels, goed voor een tweede plek bij wegenbeleid, na Eurodam.

Ondanks de redelijke kavelstaat (76) en een redelijk aantal wegkavels (138) stond El Peso deze keer wederom op de laatste plaats bij de budgetverdeling. Het aantal diefstallen was in verhouding tot het inwonertal vrij hoog, 21 maal werd er ingebroken in de winkels van El Peso.

Budgetten per inwoner per stad, inclusief het startbudget:

1. YenVille 476 ISH

2. Tripolire 448 ISH

3. Zwollar 447 ISH

4. Roebelarendsveen 441 ISH

5. Bahthoevedorp 415 ISH

6. Kronenburg 415 ISH

7. Monapoli 414 ISH

8. Eurodam 412 ISH

9. El Peso 411 ISH

Leave a Reply