Bezuiniging

Auteur: Fowel

Maar liefst 70 ISH is bespaard door de bouw van het Binnenhof. Een verbijsterende 70 ISH. Een ongelofelijke 70 ISH. Wow, het Cyberische Parlement kan nu anderhalve extra chip kopen, of misschien wel twee motors. Een revolutie in de financiële boekhouding van het Parlement, die hopelijk veel navolging zal vinden. Immers, Ministeries die bijna net zo onoverzichtelijk zijn als het Parlement is maar een kleine prijs voor een besparing van 70 ISH, toch?

Laten we voor de ongelovige Thomassen onder ons even wat rekenen. Normaal kost de bouw van vier Ministeries als we alleen naar de kavels kijken vier keer ongeveer 80 ISH. Door het Binnenhof zijn de kosten van de kavels gedaald met 240 ISH tot 80 ISH. Een voordeel van 240 ISH dus. Normaal is een Ministerie vijf squst groot. Dat kost met de huidige begroting vier keer 170 ISH. Door het Binnenhof, dat vijf keer vijf groot is, is er een nadeel van 170 ISH op bouwmaterialen. En dat levert een netto-resultaat op van 240 – 170, is 70 ISH.

En wat nou het voordeel is van die besparing? Wat er nou precies bereikt wordt met dat extra geld? Dat is niet bekend, maar het schijnt erg professioneel te zijn, dus het is vast iets goeds.

Leave a Reply