Links vaart wel

Auteur: The Socialist

Nog nooit was het linkse (socialistische of communistische) gedachtegoed zo populair. Mensen stemmen massaal op linkse partijen als PvdA, LS en SPAM. Reden lijkt de economische malaise die sinds vorige handelsperiode heerst. Nu mensen het zelf niet meer kunnen rooien zoeken ze hun toevlucht tot andere instanties en de linkse partijen voorzien hier in. Toch lijkt het trekken van stemmen niet hun motivatie maar veeleer hun sterke wil om de minderbedeelden werkelijk te helpen. Maar ons land kent al langer de linkse partijen.

Als eerste communistische partij was er T.K.M.S.T welke zich inzette voor gelijke lonen en economische groei. Hoewel de leider sksmit erg bekend was en zelfs nog steeds bekend is, was de partij zelf nooit zo populair dat het een president kon leveren. Daarentegen was FC De Socialist, genoemd naar haar leider De Socialist) uitermate populair. Hoewel haar eerste streven was het invoeren van een toto maakte ze zich ook sterk voor de armen en sierde het Parlement verscheidene handelsperiodes met een grote afvaardiging van Parlementariërs en Ministers.

Nadat FCDS stopte was SPAM, opgericht door Ottavio Alvarez eventjes de enige linkse partij totdat Ramsses de Socialistische Partij oprichtte, samen met gizmo123. De SP ging echter over in SPAM. Vervolgens werd de alom bekende Partij voor de Armen opgericht door de nog bekendere vinny. Deze behaalde de grootste zeges zoals het drie keer achtereen de meeste stemmen trekken. Hierna kwam de Sociale Partij, een slap aftreksel van de eerste SP. Hoewel ze in het Parlement kwamen, viel de nieuwe partij al snel uiteen. En dan is er nog de jongste, communistische, partij; Lijst Solidariteit. Deze begon als Nationaal Communistische Partij en werd opgericht door een groep moderne communisten onder leiding van The Socialist. Helaas is de NCP en daarna LS steeds de kleinste partij geweest in het Parlement, mede omdat ze verregaande ideeën heeft om de armoede tegen te gaan, iets waar de conservatieve Cyberiërs zo niet op zitten te wachten. Wat dat betreft lijkt het op het oude T.K.M.S.T, dat ook klein bleef.

We kunnen dus zeggen dat het Cyberische volk links is ingesteld en rechtse partijen niet al te grote kansen hebben. Het is dan ook te hopen dat socialistische en communistische partijen het Parlement blijven sieren wat niet alleen de minderbedeelden ten goede komt maar ook de rijkere handelaren gezien het economische beleid dat deze partijen voeren. En zijn we allemaal niet blij dat er steeds meer opties komen om eventueel op terug te vallen als het tegenzit?

Leave a Reply