Mayors derde machtsorgaan?

Auteur: fchans2

Het is allang bekend dat er na de Overheid twee machtsorganen in Cyberie zijn. Namelijk het Parlement en de Veteranen Raad, maar daar blijkt nu een derde orgaan bij te komen: de Mayorraad.

Een feit is dat de burgemeesters niet blij zijn met de regels die het Parlement ze al geruime tijd op legt. Tot voor kort deden de burgemeesters er weinig tegen maar nu blijkt er een ommekeer gaande te zijn.

Het waren de burgervaders van Cyberische grote steden die aangaven veranderingen te willen omtrent de kavelstaatwet en de richtlijnen voor de veiligheid. Deze veranderingen kwamen er, het Parlement heeft inmiddels de Milieuwet veranderd en de Minister van Binnenlandse Zaken gaf onlangs aan zijn richtlijnen niet te zwaar door te voeren.

Zou dit komen door de druk die enkele burgemeesters uit oefende op het Parlement of zouden de heren in het blauwe huis door hebben gekregen dat ze door hun regels de vrijheid van de burgemeesters dusdanig aangetast zouden hebben waardoor hun beleid al vast staat in de richtlijnen?

Eén ding is zeker, de burgemeesters zijn in ieder geval volgende ambtsperiode geen marionet van het Parlement.

Leave a Reply