Patriottisme in Cyberië

Auteur: Cent

Patriottisme lijkt iets van ver weg te zijn. Iets van oorlog en gevecht. Zo werd in Nederland, bij de herdenking van oorlogsslachtoffers, vaak het woord ‘patriottisme’, of ‘vaderlanders’ genoemd. Maar kortzichtig is het, om deze vaderlanders niet in de Cyberische samenleving op te merken.

Iedereen merkt de stilte. Hij is onzichtbaar, doch zo goed te zien. Als een mist hangt hij over Cyberië en beïnvloedt het humeur van vele inwoners negatief. Sommigen gaan uit verveling maar stelen, anderen verdwijnen voorgoed.

Gelukkig trekt de meerderheid zich niets aan van deze emigranten. Ik vind het oprecht dit de ‘harde kern’ te noemen. Deze maand is er waarschijnlijk een recordaantal kansspelen, prijsvragen en gezelschapsclubs. Er wordt hard aan gewerkt om de sfeer terug te brengen, die mede is veroorzaakt door de lage inwoneraantallen. Belachelijk hoge prijzen worden er weggegeven door middel van loting, ontzettend veel bier weet die ene man achter de tap te produceren. Huwelijken worden voltrokken: puur voor de lol.

Dit alles is niet om eigen belang, deze mensen werken voor Cyberië. Ik schaam mij dan ook niet het allerminste om hen echte Cyberische Patriotten te noemen. We moeten zuinig zijn op de Patriotten, want vaak zijn zij het enige wat onze schijnbaar perfecte samenleving nog overeind houdt.

Leave a Reply