Gemeenteraad werkt niet

Auteur: fchans2

Al vele handelsperiodes zijn er mayors die een gemeenteraad aanstellen om zich zelf te laten adviseren. Ikzelf, meervoudig mayor van Bahthoevedorp, heb meerdere malen een raad aangesteld om me te adviseren.

Lang ging het redelijk tot goed. Men bracht bepaalde ideeen naar voren en gaf aan waar de mogelijke fouten konden zitten, maar echt veel schiet je er als mayor niet mee op. Zo ook deze maand weer.

Vol goede moed bouwde ik een gemeenteraad en vroeg een zevental adviseurs om de raad te bemannen. Zoals het bij de meeste gemeenteraden gaat, ging het ook in Bahthoevedorp. Men was enkel in het begin actief, maar kwam zelden met concrete plannen of mogelijke gevaren. En als men al met iets kwam dan waren er telkens weer mensen die het idee bijna letterlijk afknalde.

Dit laatste werd mijn eigen gemeenteraad fataal. Enkele dagen geleden kwamen aja en Lion King met een opmerking over de lengte van de races. Extern lid Erikunited gaf aan het hier niet mee eens te zijn en er onstond een discussie, wat ik zeker aanmoedig. Enkel het onderwerp van de discussie veranderde snel van het racen naar de houding tegen over elkaar. Zowel Erikunited als aja hadden een goed punt in de discussie wat betreft het racen, vandaar dat ik beide punten heb verwerkt in mijn beleid. Ook omtrend de houding tegenover elkaar hadden ze beide goede speerpunten. De houding van beide was namelijk verkeerd en ronduit slecht te noemen. Het treft mij dan ook geen blaam om te zeggen dat ik blij ben dat ze er beide uit gestapt zijn. Een gemeenteraad is er om te adviseren en niet om te zeuren.

Waar het in mijn verhaal op neerkomt is dat de meeste ideeën niet in de gemeenteraad behandeld worden en als er al een idee naar voren komt, dan wordt het verknald door de adviseurs zelf.

Een tip voor de mayors: begin absoluut niet aan een gemeenteraad.

Leave a Reply