Fraude & Co opgerold

Auteur: Redactie

Volgens sommige Cyberiërs was het de hoogste tijd voor een spectaculaire gebeurtenis, en zelfs de Overheid was amused door de actie, maar toch werd verzekeraar Fraude & Co vorige week ingerekend door Overheidsambtenaren en werd ruim 25.000 I-Shell in beslag genomen.

Met een ingenieuze truc met verzekeringen en MV`s was het de ondernemer Mr. Blatertje gelukt op één dag tienduizenden I-Shells te verdienen. De Overheid vorderde het bedrag echter terug wegens (vermoedelijke) overtreding van de Ondernemers- en Grondwet. Of er daadwerkelijk sprake was van een overtreding, is niet duidelijk.

Volgens de Overheid is het web van transacties en trucs zou uitgebreid, dat het volledig ontrafelen ervan te lang zou duren. Er is echter wel duidelijk sprake van het profiteren van een fout in het systeem. Dat mag nooit leiden tot dergelijke hoge verdiensten. Bovendien is er sprake van oplichting, en mogelijk farming, aldus een woordvoerder.

De Overheid ontving van Pesoaan bytertje, die Blatertje hielp bij de actie, een uitgebreide uitleg van de transacties. Volgens bytertje werden met behulp van tientallen bedrijven, ondergebracht in een holding, verzekeringsaanvragen gedaan bij verschillende verzekeraars, in bezit van Blatertje. De holding werd vervolgens verkocht aan de ongelukkige kopman1, waarna de aanvragen werden goedgekeurd.

De Overheid gaat niet over tot het nemen van sancties tegenover Mr. Blatertje. Op zijn manier heeft hij bijgedragen aan het verder beveiligen van het systeem. Daarvoor zijn we hem dankbaar. De fout in het systeem is inmiddels opgelost: vanaf nu is het mogelijk om hooguit twee lopende aanvragen te hebben.

Leave a Reply