Mayors, best belangrijk

Auteur: fchans2

Donderdag 19 mei, de avond voor de verkiezingen. Verkiezingen waarin gedeeltelijk bepaald gaat worden wie er aanstaande handelsperiode het voor het zeggen heeft. Zoals gewoonlijk kiezen we niet alleen 15 mensen voor het parlement maar ook 7 Cyberische en 2 Digitaliaanse mayors.

Dit klinkt vele bekend in de oren, toch voelde ik me genoodzaakt een artikel te schrijven aangezien er volgende handelsperiode weer veel nieuwe mayors hun intrede zullen maken in de club van 9. Ik, als mayor zijde, merk namelijk dat veel kandidaat mayors erg makkelijk zijn als ze het over hun toekomstige beleid hebben. Men gaat er namelijk vanuit dat er een grote kas ter beschikking is, die alle kosten wel even zal denken. Helaas is dat niet zo. Het is namelijk voor een mayor niet gemakkelijk om aan alle wensen van het volk te voldoen.

Een kiesprogramma waarin enkel staat dat er veel subsidies uitgedeeld worden, veel wegen en parken aangelegd worden is dus bijvoorbaad een kiesprogramma wat niet verwezelijkt kan worden. Dit klinkt misschien voor de meeste kandidaten hard in de oren, maar als je met zo`n programma de verkiezingsstrijd ingaat ben je niet goed bezig. Het beheren van de stadskas is meer dan mensen kost wat kost tevreden stellen.

Het beleid van een mayor is vaak gebasseerd op passen en meten. Zo kiest de ene mayor ervoor om veel exims te plaatsen en zo dus veel wegen en dergelijke kan aanleggen, terwijl de andere mayor kiest om veel subsidies uit te delen. Hoe dan ook, een beleid zal op één van die twee punten gebasseerd moeten zijn. Als je voor een tussenweg kiest, wat je ook nog eens een grote groep kandidaten hoort zeggen, dan zal je zo-ie-zo met de stadskas op de fles gaan.

Wat ik hiermee dus wil aangeven is, dat veel mensen te makkelijk over het beroep mayor denken en dat, dat juist een gevaar is voor de samenleving. Immers, een goede mayor kan je een advanced of zelfs een COI status schelen.

Mayors zijn dus best belangrijk, en laat dat woordje `best` maar achterwegen.

Leave a Reply