Centralisme

Auteur: The Socialist

Cyberiërs, en dan met name de politici, klagen al periodes lang over het gebrek aan autonomie in het parlement en de samenleving. Het is algemeen bekend dat de Federal Government (in samenhang met de Federal Manager en de Federal Coodinator) een groot deel van de samenleving beheersen. Niet iedereen is hier gelukkig mee, doch is het is zeker mate nodig. Al periodes lang klinkt er een roep voor verandering; een verminderde bemoeienis vanuit de Leiding jegens het Volk.

Maar is verandering wel mogelijk? Het is vanzelfsprekend dat de Leiding enige macht dient tentoon te spreiden in de samenleving. Zonder deze uitoefening zou de Federatie snel vervallen toch een chaos. Nee, een verandering is mogelijk, maar waar dan precies? Dient de hiërarchie binnen de leiding veranderd te worden? Per slot van rekening hebben reeds twee personen uit het Volk plaats genomen in de Leiding. Nee, er is een verandering mogelijk, maar deze dient dan ook middenin de samenleving te gebeuren, namelijk; de politiek. Ja, de politiek dient hervormd te worden om meer autonomie te krijgen.

Maar in welke mate dient deze dan veranderd te worden? Om meer autonomie te krijgen dient het economische aspect van de politiek veranderd te worden. Een regering meer gelden geven en zelf het beheer over deze gelden te laten hebben, zal politici ertoe brengen een eigen beleid te voeren. Dit kan onder andere verwezenlijkt worden door de belastingen en boetes naar de regering te laten gaan. Ook zouden eventueel de inkomsten uit kavelverkopen en dergelijke naar het Nationaal Bestuur kunnen stromen. Echter, in het laatste geval zouden burgemeesters genoodzaakt zijn om een begroting in te dienen bij het Nationaal Bestuur alvorens ze beschikking krijgen over de gelden.

Op dit moment is de Council of Veterans (of simpelweg Veteranenraad) aan het brainstormen over dit nieuwe systeem. Een regering zou dan beschikking krijgen over het resterende geld (of schulden, als deze er zijn) van haar voorganger, en kan een aanvraag doen tot lenen, zoals dit nu reeds gebeurt door middel van het inleveren van een begroting. Op deze manier zijn regeringen zelf verantwoordelijk voor haar beleid en krijgt zowel de autonomie als het regeren een totaal andere dimensie.

Leave a Reply