Koersmanipulatie

Auteur: Cent

Al sinds handelsperiode 23 hebben Mayors de mogelijkheid geld te investeren in het toerisme. pino1 won die periode met ruim 280.000 ISH nettowaarde, een enorm bedrag. De toeristen beloofden een toonaangevende factor in de economie van de Federatie te worden, een aspect waar een goede handelaar zeker rekening mee zou moeten houden.

Tegenwoordig stoppen de Mayors per week duizenden I-Shells in hun “toeristenpot”. Het is een effectieve en efficiënte manier om het budget door te sluizen naar de plaatselijke economie. Immers, bij subsidies en export gaat een substantieel deel van de investering verloren aan inwoners die niet handelen, maar bij het toerisme niet.

Vooral in de kleinere steden heeft het toerisme veel impact gehad. De koopkracht van de inwoners ligt daar zo laag, dat de toeristen voor een groot deel het aantal productaankopen – en derhalve de beurskoers – bepalen. Als de Mayor dus een hoop geld in zijn toeristenpot stopt, zullen zijn stadsaandelen aanzienlijk stijgen. Tel daarbij op dat hij zijn investeringen vaak enthousiast in het gemeentehuis afkondigt, en je hebt een goudmijn voor iedere aandelenhandelaar.

Die goudmijn is echter niets anders dan koersmanipulatie, en de betreffende aandelenhandelaren zijn feitelijk criminelen. Het is immers verboden om te handelen met voorkennis. Maar het is net alsof je een biefstuk voor de neus van een hongerige wolf legt, en hem vervolgens verbiedt het op te eten – je kunt het de handelaren niet kwalijk nemen dat ze ervan willen profiteren. De Mayors zijn onvoorzichtig, maar ze hebben niets kwaads in de zin, dus eigenlijk treft slechts het toeristensysteem zelf enige blaam. Wellicht is het systeem simpelweg te effectief en te efficiënt: Too good to be true.

Leave a Reply