Leegloop

Auteur: The Socialist

Het is reeds langer waarneembaar; de Federatie is stiller dan een spookstad op zondag. Steden lopen leeg, de politiek is overgenomen door de resterende, grotendeels incapabele, nieuwelingen en de handel laat ook steeds meer te wensen over. Wat is er aan de hand? Waar zijn alle families van vroeger gebleven die, ondanks hun dubieuze acties, toch leven in de brouwerij brachten? Waar is het dozijn van politieke partijen gebleven die keihard moesten vechten voor iedere zetel? Waar zijn de rijke handelaars gebleven die geld als water verdienden?

Het simpele antwoord is dat de Federatie leeg loopt en dat het inwonerstal niet snel genoeg opgevuld word. De oude rotten in het politieke en economische vak laten niet meer van zich horen en zelfs de criminaliteit neemt af. Deze tendens is zichtbaar sinds de ontdekking van Virtua. Kwamen er eerst horden nieuwe inwoners op de Federatie af, nu lijken ze allemaal weer te zijn teruggekeerd naar hun voormalige moederland. De Federals nemen ook niet meer als vanouds de moeite om nieuwe inwoners te trekken waardoor en een neerwaardse spiraal komt, een vicieuze cirkel, waar haast niet meer uit te komen valt.

Willen we de Federatie redden, dan zal er ook vanuit de samenleving actie moeten komen. In veel landen zijn ze tegen gezinshereniging, maar in de Federatie zal ze noodzakelijk zijn. Kennissen, vrienden en familie moeten naar dit gebied getrokken worden om zo de handel en de politiek te redden. Enkel op deze manier is het mogelijk onze geliefde Federatie te behouden en een enkeltje terug naar ons voormalige moederland te voorkomen.

Post navigation

Leave a Reply