Verkiezingen in Cyberië

Auteur: Remcowouter

Een korte tijd geleden kwam de Partij voor de Armen weer terug op het toneel.

De PvdA kwam op hetzelfde moment terug dat de familie Alvarez weer zijn intreden deed in Cyberië. In een korte tijd waren er flink wat familie leden op de kieslijst en daarbij wat buitenstaanders. De status werd aangevraagd bij het CoV en de verkiezingsstrijd kon beginnen.

Twee partijen deden mee aan de verkiezingen, namelijk Handelsbond en de Partij voor de Armen. Toen de verkiezingen waren geopend leek het een verloren strijd voor Handelsbond. Die partij had namelijk maar 2 mensen op haar lijst. De Partij voor de Armen had er echter 14 op staan. Geheel verrassend was de uitslag dat er maar een verschil van 5 stemmen is.

Toch zijn de problemen voor de politiek nog steeds niet verdwenen. Zes kandidaten op de lijst van de Partij voor de Armen hadden namelijk niet genoeg stemmen gekregen om in het parlement te mogen zetelen. Hierdoor bestaat het parlement straks uit 1 President, 3 Ministers en 6 parlementsleden. Hierdoor zal het parlement niet in staat zijn enige wetsveranderingen door te voeren. Een artikel in het wetboek zegt namelijk dat het minimum aantal stemmen naar 7 kan worden verlaagd als heel het parlement er mee eens is. Het probleem is dan dat ze nog steeds 1 parlementslid missen.

Het belooft allemaal niet veel soeps te worden deze keer. Nu hopen op goede ministers zodat Cyberië nog draaiend wordt gehouden.

Leave a Reply