Begrotingswet afgekeurd

Auteur: Tabakko

Het als VO22 ingediende wetsvoorstel bevattende de Begrotingswet is afgekeurd door de Federals. Tijdens het parlement Bonanza II werd door Leonardo Savatoro het voorstel ingediend. Het voorstel moet Cyberië financieel autonoom maken van de Federal Government.

De begrotingswet houdt in dat het Nationaal Bestuur eigen inkomsten krijgt en dus niet meer voor geld hoeft aan te kloppen bij de Council of Veterans. Alle BTW-inkomsten en boetes zouden direct in de staatskas vloeien en daardoor onder het beheer van het parlement komen. Met deze inkomsten krijgt het Nationaal Bestuur veel meer invloed. De mayors zouden met deze wet echter geen inkomsten meer krijgen uit BTW.

De BTW inkomsten is nou juist waar het probleem ligt. Volgens een woordvoerder van de Federal Government is de wet afgekeurd omdat het bedrag aan BTW van alle steden veel te veel is voor de Cyberische schatkist. Op het Parlementsforum wordt echter door diverse personen geklaagd dat het budget te weinig is om enige invloed uit te oefenen op de economie. Voorlopig lijkt van een snelle invoering nog geen sprake en heeft de vernieuwing van de politiek opnieuw een klap gekregen.

Leave a Reply