Komkommertijd…

Auteur: Tabakko

Traditioneel wordt de zomer komkommertijd genoemd omdat er zo weinig gebeurd. Jaren geleden is deze benaming ontstaan omdat de media weinig te melden hadden en dus verhalen gingen publiceren over de prijs van de komkommers.

De Federatie lijkt ook last te hebben van de komkommertijd. De stroom inwoners die hun woonplaatsen weer opzoeken na de vulkaanuitbarsting is danig kleiner dan tijdens de handelsperiodes die buiten de vakantieperiodes vallen. Een grote stroom Cyberiërs heeft Nederland in zuidelijke richting verlaten, op zoek naar de zon in landen als Frankrijk en Spanje, stille Cyberische straten achterlatende?

Omgekeerd is hetzelfde niet het geval. Een woordvoerder van het Federaal Verkeersbureau meldt dat de stroom toeristen richting de zonnige stranden van de Valuta en de boulevard van Eurodam gelijk is aan die van voorgaande rondes. Verder verwacht het bureau in de eerste week van de handelsperiode geen opzienbarende extra stroom toeristen. Wat betreft het toerisme zijn mayors natuurlijk vrij in hun beleid ten aanzien van marketing over de grens.

Anno 2006 gaat de komkommeroogst op volle kracht door in de zomer, dus van komkommertijd is geen sprake meer. Hoewel de Federale populatie tijdens de zomermaanden iets zal dalen biedt dit perspectief voor degene die nu eindelijk zijn concurrent eens op een makkelijke manier ziet verdwijnen. Handel rustig door, neem op zijn tijd een siësta en duim voor veel toeristen!

Leave a Reply