Wat zal het voor u zijn, meneer?

Auteur: bonanza

Je wandelt gezellig door de winkelstraat van onze hoofdstad, Eurodam. Daarna doe je even Bahthoevedorp aan, vervolgens Kronenburg�

Achter deze, schijnbaar rustige uitstalraampjes, gaat een heel raderwerk van berekeningen schuil. Het is immers algemeen geweten: wil je enige kans maken om in de top 20 te komen, dan heb je een uitgekiend plan nodig om de concurrentie te weerstaan. De meeste bekende handelaren handelen vaak rondes na elkaar in het zelfde, in de hoop die COI of super COI status te halen.

Hier en daar hangt er een bordje voor de deur. “Gesloten wegens vakantie. Wij zijn terug open op dinsdag 18 juli 2006.”

Voor de meeste spelers is het vakantie, wat betekent dat er velen op reis zijn. Minder spelers is gelijk aan minder concurrentie? Niets is minder waar. Achter die rustige raampjes gaan de hevigste concurrentieveldslagen plaats. Na een rondvraag bij enkele handelaren blijkt dat de meningen wat verdeeld zijn. Kronenburg doet het traditioneel heel goed. Dat is duidelijk te merken aan de hoge aandelenkoers. Verschillende handelaren in Eurodam en Bahthoevedorp zeggen dat de handel erop verbeterd is ten opzichte van voor de vulkaanuitbarsting. Opvallend is dan weer dat handelaars die deze twee grootsteden niet als standplaats hebben, maar er wel een winkel uitbaten, beweren dat de handel slechter is dan voor de vulkaanuitbarsting.

Een gesprekje met Fchans2, de bekende mayor van Bahthoevedorp, levert ons weer wat meer informatie op. Volgens hem zit de handel in Bahthoevedorp op het juiste spoor. De aandelen zijn hoger en de stadskas is zwaarder dan het tijden geweest is. Volgens Fchans2 is dat gemakkelijk te verklaren. Het aantal grote handelaren is hetzelfde gebleven, maar het soort handelaren is veranderd. Er zijn nu meer handelaren die de stadskas goed spekken door veel kavels te kopen en die leeg achter te laten.

Na uren slenteren, beginnen de meeste winkels hun deuren te sluiten. Weer een topdag. Alle rekken zijn leeg gekocht. De straatlantaarns lichten zachtjes op. De weg naar een top 20 plaats wordt stilletjes aan zichtbaar.

Leave a Reply