Rechtspraak zonder rechter

Auteur: the Waiter

Het lijkt wel of alle Cyberiers plots elkaars vriendjes zijn. Tijdens vorige handelsperiodes klaagde men elkaar aan met een grotere regelmaat dan dat men goedemorgen zei in de straten van het pittoreske Bahthoevedorp tegen een toevallige voorbijganger. De wetten in Cyberië puilde uit van de mogelijkheden om elkaar eens lekker uit te buiten. Je hoefde maar boe of bah te zeggen of je had een rechtzaak aan te been. Meestal kon je je er wel makkelijk uit lullen, kwam je dan toch voor de rechter te staan? Dan kon je altijd terecht bij één van de vele uitstekende advocaten kantoren die het land rijk was.

Het te bereiken doel van de rechtzaken was voornamelijk elkaar zwartmaken, het had niets meer te maken met de vermeende overtreding. Het ging over de aangeklaagde, die in de ogen van de aanklager het recht niet had in de zelfde stad te wonen, in de zelfde clubs te komen, het zelfde doel te hebben

Gelukkig kwam daar een einde aan. Tijdens de huidige handelsperiode is het mooi te zien dat mensen ook zonder een rechter en rechtspraak goed met elkaar overweg kunnen, veel beter zelfs, ik ben nog niet aangeklaagd, ik heb nog niemand willen aanklagen, niemand vroeg om mij als advocaat omdat hij aangeklaagd is of iemand wil aanklagen. Je voelt je zowaar weer een vrij man in Cyberië. Mensen hebben ook een stuk minder problemen met elkaar de afgelopen tijd. Het parlement zit op zijn gat, je zou een heftige strijd verwachten, van boze kiezers, andere partijen en benadeelde handelaren. Niets is minder waar, we zitten er bij en kijken er naar en zeg eens eerlijk, is het niet heerlijk.

Ik kan zeggen dat ik iemand niet aardig vind, zonder bang te zijn voor een rechtzaak. Zo een rechtzaak is ook nergens voor nodig. De burgers in Cyberië gedragen zich immers voortreffelijk. Omdat er 1 sanctie is die altijd genomen kan worden, met of zonder rechters en advocaten. Je status en imago kun je altijd verliezen. Met die gedachte en het idee dat de blauwe ogen wel zullen ingrijpen als het nodig is gedragen we ons uitstekend.

Petje af voor de inwoners van Cyberië. Om de sfeer van verdraagzaamheid die er nu is te waarborgen, is het misschien maar goed dat het parlement het te druk heeft met zichzelf. Want rechtspraak blijkt nergens voor nodig.

Kun je het echt niet laten iemand aan te klagen, doe het dan in Virtua. Er is daar nog geen wet die zegt dat je alleen inwoners van Virtua kunt aanklagen. Je zult je wel moeten beperken tot het internationale wetboek, maar dat geeft mogelijkheden genoeg. De aangeklaagde kan zijn straf alleen wel pas in ontvangst nemen zodra hij in Virtua is. Als hij de zaak zal willen winnen zal hij daar echter wel eerst naartoe moeten gaan. Dit gat in de wet is nog nooit geprobeerd, maar zeker het proberen waard.

Leave a Reply