Handel over het water met liters tegelijk

Auteur: the Waiter

Al jaren lang is Cyberië een land geweest dat leefde met de rivier, maar de handel op die rivier is nog nooit zo groot geweest als de afgelopen handelsperiode. Vroeger was de rivier vooral een obstakel voor vele. Hij lag er en we moesten er mee leven. Veel kon men er niet mee. Dat veranderde allemaal met de ontdekking van Digitalië.

Sinds Cyberiers Digitalië gekoloniseerd hebben was men niet meer ‘bang’ voor de rivier, maar begon men de potentie er van in te zien. Handel over de rivier naar Monapoli en later Tripolire was nog steeds een dure aangelegenheid. Voor de grotere handelaren was dat echter geen probleem. Doordat er in Cyberië geen diamanten, en in Digitalie geen goud was. Ontstond er een grote handel van beide waardevolle goederen over de rivier.

De oorlog met Japan was een definitieve groeispurt voor de rivier. Vele Japanners zagen de mogelijkheid naar Cyberië te komen met de goudschepen. Cyberische handelaren wilde maar wat graag verdienen aan de Japanners op oorlogspad. De boten gingen echter niet leeg terug. Vol Cyberische kolonisten keerde ze om naar Monapoli, om daar de handel en oorlog aan te wakkeren.

Na het overwinnen van de Japanners kregen de rederijen het weer rustig, dat was te merken aan het zoeken naar nieuwe mogelijkheden om de rivier te gebruiken. Die mogelijkheid werd snel gevonden door het ontdekken van olie in de rivier. Hierdoor werden ook veel handelaren uit Eurodam en Bahthoevedorp naar de rivier getrokken. De grote hoeveelheden olie wogen met gemak op tegen de kosten van het offshore delven.

Nu jaren later herleeft de rivier weer. Het ontdekken van Virtua heeft geleid tot een grote toename van het aantal passagiers vaarten tussen de 3 eilanden, Cyberië, Digitalie en Virtua. Voornamelijk in Virtua groeit de markt voor goedkope passagiersvaarten.

Voor een appel en een ei zit je in Virtua, het eiland heeft inmiddels vier havens, waarvan 2 in Goldcoast. Waren het vroeger alleen Eurodam en Monapoli met een haven, tegenwoordig heeft iedere kuststad er bijna één, alleen de kleinere steden als Tripolire en El Peso blijven achter. Virtua is echter volledig bevaarbaar, Goldcoast spant de kroon met twee havens. Hierdoor lijkt de handel naar het eiland sterk te stijgen, voor de rederijen is het aantrekkelijk een boot te laten varen naar de veel belovende steden. Ze groeien snel en veel Virtuianen willen graag naar Cyberië om in Eurodam en Bahthoevedorp te kopen wat bij hen thuis nog niet geleverd wordt wegens een te kleine afzetmarkt.

Inmiddels zijn er ongeveer 15 schepen in vaart tussen de verschillende steden langs de Valuta, duurste stad blijft Eurodam, wie daar heen wil varen kan rekenen op een hoge rekening. Toch blijft het de populairste bestemming. Op de tweedeplaats staat Goldcoast de extreem lage kosten maken het erg aantrekkelijk voor de rederijen om er naartoe te varen. Helaas blijven de reizigers op die bestemmingen uit. Voor de terugweg zijn er ook steeds meer rederijen die kiezen om niet naar Eurodam maar naar Bahthoevedorp te varen. De prijs is niet veel anders dan Eurodam, maar de paar ISH kunnen het verschil maken. Of het veel goedkoper is via Bahthoevedorp de reizen hangt natuurlijk af van de beschikbare taxi’s naar Eurodam. Wellicht zit daar de volgende goudmijn.

Leave a Reply