Japan verklaart oorlog aan Cyberië

Auteur: the Waiter

Tijdens een presconferentie vanuit het Japanse keizerlijke paleis heeft de keizer van Japan laten weten dat het land de oorlog verklaart aan Cyberië indien Digitalië de hulp van het land vraagt.

In het verleden heeft er al een oorlog tussen Cyberië en Japan plaats gevonden. Ook toen ging het over Digitalië. Japan claimde het land eerder ontdekt te hebben en de rechtmatige eigenaar te zijn. Uiteindelijk is men tot een wapenstilstand gekomen en heeft Japan zich terug getrokken. Veel Japanners zijn in Digitalië gaan wonen, al was dat lastig onder een Cyberisch regime.

Na de onafhankelijkheid van Digitalië zijn nog meer Japanners naar het eiland geëmigreerd. Daar vormen ze een belangrijk deel van de samenleving. De band tussen beide eilandstaten is altijd bijzonder goed geweest. De voornaamste reden van de goede contacten is de gezamenlijke wantrouw tegen Cyberië.

De hulp die Japan nu biedt aan Digitalië in de oorlog tegen Cyberië is dus ook niet onverwacht. Japanners uit Cyberië vluchten inmiddels naar Digitalië, hulporganisaties zetten enkele opvangkampen op bij de haven, om de stroom vluchtelingen onder te brengen. De Japanse regering heeft laten weten de grens open te zetten voor alle vluchtelingen uit Digitalië. Daarnaast heeft het land militaire en humanitaire steun aan Digitalië beloofd.

Cyberië heeft niet veel te vrezen voor het Japanse leger, in het verleden bleek het leger immers ook niet in staat te winnen van de Cyberiers. De burgers in Eurodam lijken daar echter niet zo zeker van, ze zien het eens onderdanige Digitalië steeds verder uitgroeien tot een sterke rivaal, de hulp van Japan versterkt dat beeld alleen maar. Als gevolg van de berichten uit Japan is de omzet van Oosterse specialiteiten restaurants drastisch gedaald.

Leave a Reply