CoV steeds meer onder druk

Auteur: Lucius

Het Council of Veterans stuit op steeds meer weerstand van de samenleving en komt hierdoor steeds verder onder druk te staan. Het orgaan, dan toch periodes lang zonder enige vorm van kritiek zijn taken kon uitvoeren, wordt de laatste dagen steeds vaker aan de kaak gesteld, waarbij vooral de acties van het CoV niet in goede aarde vallen.

Zo startte Minister van Justitie Raoul Alvarez zelfs een petitie, waarbij hij in zijn Ministerie een aantal dingen helder probeerde te maken. Alvarez pleit dat de taken die momenteel door het CoV worden uitgevoerd zoals de begroting controle, straffen opleggen, verordeningen controleren, politieke partijen controleren, advies geven aan overheid en nog veel meer, makkelijk door derden kunnen worden verricht. Een logisch volgende discussie leidde ertoe dat de meeste mensen inzagen dat het werk inderdaad eenvoudig kan worden overgedragen.

Ook de rondslomp rondom het nieuwe politieke systeem bracht een hoop weerstand met zich mee. Voordat de Overheid het systeem wijzigde, besloot de CoV namelijk mensen de mogelijkheid te geven goede alternatieven voor de huidige structuur aan te dragen. Hierop zou de CoV mogelijk één van die structuren kiezen. Dit schoot echter bij enkele politici in het verkeerde keelgat. Men vond dat de CoV te ver ging door het politieke systeem van Cyberië te veranderen, zonder daarbij het huidige parlement te betrekken.

Door alle kritiek van het volk, lijkt het bijna onmogelijk voor het CoV om zijn taken normaal te kunnen blijven uitvoeren. Meerdere keren komt toch wel naar voren dat de Veterans teveel invloed hebben, maar te weinig doen, of in ieder geval geen goede dingen. De toekomst zal ons uitwijzen hoe de huidige problematiek zich zal oplossen, of niet.

Leave a Reply