Inwoners worden eindelijk wakker

Auteur: Lucius

Het heeft lang moeten duren, maar eindelijk is het drukke en chaotische leven van alledag weer terug te vinden in het Cyberische straatbeeld. Lang leek het erop dat deze periode kenmerkend zou zijn voor inactiviteit en enkel protesten tegen het huidige beleid. Vorige week schreef ik er nog over: weemoed naar vroeger, passiviteit en een stil parlementsgebouw. Een aantal gebeurtenissen heeft (gelukkig) aan dit alles een einde gemaakt.

In vogelvlucht een weekje Cyberië, waarin het hele volk zich massaal liet horen: Acht september is de begindatum van de wederopstanding van de natie. In Digitalië verklaart Senator Richard Cyberië de oorlog, waarbij hij een grote som losgeld vraagt en de stad YenVille. Een dag later reageert President Bonanza, met de mededeling dat de Cyberiërs niet zullen schikken in het voorstel en de oorlog niet zullen vrezen. Vanaf dit moment lijkt de complete bevolking wakker te schudden. Direct worden er allerlei clubs opgericht waar mensen zich verzamelen en direct plannen voor een eventuele aanval worden gesmeed. Niet veel later blijken de Cyberiërs de grootste slag te hebben geslagen in de strijd tussen de twee landen.

Senatoren Richard en COE worden met ernstige schotwonden weggevoerd, en zullen niet wederkeren. Vanaf dit moment blijkt de ergste dreiging geweken; ook de Japanners, die hun oude bondgenoten te hulp kwamen, kunnen het tij niet keren. De oorlog lijkt al in een vroeg stadium beslist. Toch is dit niet het enige feit waardoor de clubs weer volstromen en hevige discussies ontstaan: het Politieke systeem van ons land gaat op de schop, zo hebben de CoV en enkele Federals besloten.

Het grootste verschil is dat het Parlement nu zelf overheidsuitgaven moet doen. Tussen de periodes maakt het parlement een begroting voor de inkomsten en uitgaven van de komende handelsperiode. Uiteindelijk komt het erop neer dat het Parlement een grotere invloed zal krijgen dan het momenteel heeft. Direct na de bekendmaking volgden uiteenlopende reacties elkaar in hoog tempo op. Eerder had de CoV inwoners nog de mogelijkheid gesteld om zelf met ideeën te komen, maar dit lijkt dus niet de oplossing te zijn geworden. Echter, veelal blijken de reacties positief en zal een plek in het parlement zonder twijfel meer waarde krijgen dan dat het de afgelopen periodes heeft gehad. In ieder geval zijn de hierboven genoemde gebeurtenissen een mooie impuls voor ons land geweest.

Veel burgers hebben het gedurfd zich eindelijk eens te laten horen en hun mening te verkondigen; de basis van een democratie. Hierdoor zal de activiteit onder de inwoners alleen maar toenemen, wat het land enkel goede dingen oplevert. Met een politiek systeem en een actief volk, kan de koers naar boven weer worden ingezet!

Leave a Reply