The Waiter censuur of opiniemaker.

Auteur: Podje

Tijdens de vorige handelsperiode ben ik verbannen uit de TMC club omdat ik een klein beetje kritiek uitte op The Waiter. Ik ben het niet eens met het nieuws wat tegenwoordig geplaatst wordt in de TMC. Op een gegeven moment heb ik The Waiter geadviseerd om zich kwetsbaar op te stellen en kritiek op hem toe te laten in de krant, hier werd met een postverbod op gereageerd.

Mijn kritiek bestaat vooral uit het feit dat er geen nieuws meer in de krant wordt geplaatst maar alleen maar algemene artikelen. Deze algemene artikelen zijn goed wanneer ze in een krant staan tussen verschillende echte nieuws items ( dus als soort opvulling). In de laatste editie stonden er niet eens statistieken in de krant, dit zijn feiten waar iedere handelaar de krant voor leest.

Kortom er mag wel meer worden ingegaan op echte nieuws items. Waarom is de oorlog tussen Cyberië en digitalie begonnen, wat is het motief van Jason P om mensen te beroven en leeg te roven en waarom is The Socialist ontslagen uit de C.O.V. Allemaal onderwerpen die niet in de laatste editie van de krant stonden maar wel in het nieuws waren.

Ik hoop dat The Waiter begrijpt dat dit niet alleen negatieve kritiek is maar dat er hij er ook wat meedoet. Tuurlijk is het mooi en goed dat The Waiter er tijd in wil steken om de TMC te maken, hier ook mijn complimenten voor. Maar misschien moet The waiter iets meer naar de gaan lezers luisteren.

Leave a Reply