Motieregen in het parlement

Auteur: Eindredacteur

Het huidige parlement heeft nog maar een klein weekje de scepter in handen en het ziet er nu al naar uit dat het een energieke en dynamische periode zal worden. In één week tijd zijn er twee beleidsmoties doorgevoerd, meer dan vier voorstellen ingediend en is het woord motie van wantrouwen al gevallen. Gaat dit parlement records en ruggen breken?

Het huidige LDF stokpaardje, het laten stemmen van de president is de belangrijkste discussie die ook maar niet afgesloten wordt doordat LDF steeds het voorstel blijft indienen om over te stemmen. Hierdoor lopen de gemoederen in het parlement langzaam maar zeker op. Inmiddels staat het voorstel voor de derde keer op de lijst. Deze keer is het ook goedgekeurd, verwacht wordt dat nu een andere partij weer gaat proberen de verandering terug te draaien.

The Waiter (IB) kreeg genoeg van de chaos die volgens hem heerst in het parlement en dreigde met een motie van wantrouwen tegen de president. Binnen een zeer korte tijd werd dat plan echter door de natuursteenbodem van het parlement geramd en is de president weer even zeker van zijn baan.

Op andere vlakken zijn de politici het wel met elkaar eens. Naar alle waarschijnlijkheid zullen er visa worden ingevoerd voor buitenlandse toeristen. Alleen met toestemming van de minister van binnenlandse zaken en staatsaangelegenheden kan men Cyberië dan nog betreden, op die manier wil het parlement de veiligheid van haar burgers vergroten. Er wordt alleen nog gepraat over hoe de internationale handel beschermd wordt tegen eventuele nadelen van de wet.

Ook de beleidsmoties tegen de ministers van onderwijs en financiën waren in stoomtreinvaart doorgevoerd. Beide ministers werden aangespoord zich actiever op te stellen en hun verantwoordelijkheden na te komen. Hiermee zijn deze problemen weer de wereld uit geholpen.

In de rest van de periode zal ondermeer beslist worden over de aanstelling van rechters en ook de discussie over de presidentiele macht ziet er nog niet gestreden uit. Een ander belangrijk punt blijft de geldigheid van de het wetboek, hoeven alleen Cyberiers er zich aan te houden, of ook de toeristen. Nog belangrijker misschien wel, wat moeten onze medelanders zich aantrekken van de wetten in Virtua en Digitalië?

Leave a Reply