Schudden met Bonnie en Clyde

Auteur: The Waiter

Het rommelt al een paar dagen in mijn appartement in Bahthoevedorp, het heeft met al 3 fotolijstjes gekost, gelukkig is Fowel nog niet op visite geweest, hij zou woedend zijn als hij zag dat de lijst van onze vakantiefotocollage kapot gevallen is. Ik ben te lui om de scherven op te ruimen. Met als gevolg dat ik Lindapinda86 naar de dokter mocht brengen toen ze in het glas liep. Wie draagt er dan ook teenslippers in mijn appartement.

Het is lang geleden dat de vulkaan zo onrustig was zonder aanwijsbare reden. Aardbevingen blijven ons maar teisteren. Ik heb wel ideeën hoe het komt, het is vast het gevolg van mijnbouw door Digitalianen. Echt lang is het op 15 hoog dus niet uit te houden. Hoe hoger je woont, hoe harder je appartement en je fotolijstjes schudden. Gelukkig valt het in Eurodam wat beter mee.

Dan maar veel tijd op de redactie van The Miniconomist zitten. Niet dat het daar nou zo spannend is, de ooit met bier gevulde redactiekoelkast is verdwenen. Mijn kantoor is verplaatst naar de achterzijde van het gebouw en mijn raam heb ik moeten inleveren. Het ergste is misschien wel dat ook mijn drinkmaatje Fowel verdwenen is. Gelukkig doorbreekt het geratel van de telex de stilte.

De postbode brengt een stapel kranten met de boodschap. “Hier heb je de artikelen die je niet meer kunt behandelen, succes hè!” “Onderzoekers vermist op de vulkaan.” Komt er uit de telex pruttelen. Vier onderzoekers die de oorzaak van mijn problemen, de vulkaan, onderzoeken zijn kwijt niemand weet waar ze zijn.

Ik heb er wel mijn idee over. Digitalië zit er weer achter, geloof me maar. Als er rottigheid is hebben zij er iets mee te maken. Het zou me niet verbazen als zij de onderzoekers hebben laten verdwijnen om zo door te kunnen gaan met hun duisteren vulkaan activiteiten. Voor zover het op een vulkaan ooit duister is met al dat roodgloeiende magma in de buurt.

Zij moeten er wel achter zitten, waarom zouden ze anders plots zo weinig interesse tonen in wat er in Cyberië gebeurt? Ik heb gewoon nog helemaal geen nieuwtjes van of over Digitalianen gekregen op de redactie, daar zit een zwavelluchtje aan als je het mij vraagt. Ze zijn vast zo druk met iets bezig dat ze gewoon geen tijd hebben om op de president te schieten. Hun eigen ‘Bonnie en Clyde’, beter bekend als het draaistoel dynamische duo ‘Geert en Richard’ hebben er dus zeker iets mee te maken, dat verklaart het schroeikapsel van Bonnie, Eh, Geert bedoel ik. Het zou me niet verbazen als ze een tunnel in de vulkaan bouwen om iets in te verstoppen, namaak Farmerrari’s bijvoorbeeld.

Met die gedachten loop in door de straten van Eurodam op zoek naar een kroeg die nog open is en mij behoeftes naar ons nationale pilsener kan bevredigen. Onderweg zie ik een patserige Farmerrari met hoge snelheid door de straat rijden, de grond schudt weer eventjes, een telefoonpaal valt om boven op de auto. Een dun pluimpje rook komt onder de kap vandaan en versuft komt ook de bestuurder onder de telefoonpaal vandaan. Ik zie hem niet goed. Hij vlucht een steegje in waar ik een motor hoor starten en de stilte van de nacht weer doorbroken wordt.

Leave a Reply