Bronstige stemming in het parlement?

Auteur: Tabakko

De late komst van de herfst heeft niet alleen zijn uitwerking op de voortplantingsdrang van herten. Ook in het parlement is gebrul te horen. Diverse kopstukken lijken verwikkeld in een harde strijd om de meeste aandacht.

In de hoofdrol, of ook wel punt van discussie, de schijnwerpers staan onder andere M1n1conomy, Tabakko, Bonanza, Jerrevds en The Socialist garant voor een avond vol spektakel, drama en harde strijd. Bloed, zweet en tranen achter de coulissen.

Aanleiding voor dit alles is een probleem op grotere schaal, de vermissing van de wetenschappers van de World Trade Organization (WTO). De aanpak van dit probleem is aanleiding voor wat relletjes in het parlement, een acte in meerdere delen.

Het ‘theaterstuk’ begint wanneer Minister van Binnenlandse Zaken en Staatsaangelegenheden M1n1conomy het parlement bekritiseert door vraagtekens te zetten bij de aanbesteding van de zoektocht aan het adviesbureau ‘Executive Consultancy’, eigendom van Tabakko, wie tevens parlementariër is. “Ik vind het heel eng dat sommige personen het geen probleem vinden dat een Parlementariër voorstelt om 15000 ISH te geven aan zijn eigen organisatie” aldus de Minister. Tabakko voelt zijn bureau hierdoor aangevallen, wat het begin is van een felle strijd tussen parlementariër en Minister. Uiteindelijk trekt het adviesbureau zich terug.

Vervolgens breekt in het parlement de hel los. Een groot steekspel van vragen tussen parlementariërs als Bonanza, Jerrevds en Tabakko en aan de overzijde de MvBiZaSa en de president barst los. Inzet zijn onder andere de informatievoorziening richting het parlement, de internationale betrekkingen en het ‘als een kip zonder kop’ leidinggeven van de Minister, ook wel getypeerd als alleen leidinggeven waar noodzakelijk. Een deel van het parlement lijkt te struikelen over deze aanpak, terwijl het andere deel reeds is begonnen met de winterslaap.

Het onderzoek vordert gestaag. Of de progressie genoeg is om op tijd de onderzoekers terug te vinden weet niemand. 1 ding is zeker. Zolang er politiek is zullen er altijd debatten en tegenstellingen blijven.

Leave a Reply