Hoe absurd kan het worden.

Auteur: The Waiter

Als ik terug kijk op de afgelopen periode dan is er veel veranderd, ik had het er laatst nog over met een goede vriendin die niet wil dat ik haar naam weer gebruik in de krant. Jaren geleden had het parlement in Cyberië niet veel te zeggen, waar de macht echt lag? Ergens heel hoog in een kamer waar het licht maar een paar uur per dat uit ging.

Tegenwoordig tja, het parlement krijgt steeds meer macht en geld. Het wordt zelfs zo erg dat het parlement machtsbelust is geworden. Zelf zien ze het misschien nog niet in, maar het gebeurd. Één voor één worden de regels die het volk beschermde tegen een incapabel parlement weggehaald uit het wetboek.

Zo heeft de president stemrecht gekregen in geval van een onbeslist voorstel. Ook al is dat eigenlijk onmogelijk omdat de president onpartijdig dient te zijn volgens zijn taakomschrijving onpartijdig zijn en kan dus eigenlijk niet kiezen tussen voor of tegen.
Daarnaast is het een erg vreemde situatie dat in een democratie de uitvoerende macht een wetgevende taak krijgt, iets wat iedereen leerde op school.

De volgende regel die het moet ontgelden is de regel dat The Council of Veterans. een wet kan tegenhouden. Steeds meer parlementariërs willen volledig zelfstandig de wet kunnen wijzigen. Het feit dat het parlement daar niet capabel voor is valt te merken aan de soms naar het absurd neigende ideeën. Zo komt er bijvoorbeeld een minister van niets. Er wordt iedere kabinetsperiode dus een nieuwe post bedacht. Deze minister kunnen dus nooit verwijten zijn werk niet goed te doen, want hij kan min of meer zelf bepalen wat zijn werk in.

Een andere verandering waar vol lof over gesproken wordt is dat het parlement zelf het nationale budget verdeeld. De vraag is alleen of dat wel zo een goed plan was. De burgemeesters van de verschillende steden geven al tijden aan dat ze te weinig geld krijgen en dat het er te laat is. Er zijn te weinig officers, en misschien nog leuker. Er wordt een gigantisch bedrag, van 15.000 ISH vrijgemaakt om onderzoekers terug te vinden, terwijl er nog maar erg weinig bekent was over wat er precies aan de hand is, laat staan waarom zoeken zo veel geld moet kosten.

Het is maar de vraag wat er de komende tijd gaat komen, absurde ideeën zijn er in ieder geval genoeg, misschien wordt het maar eens tijd dat er iets gaat veranderen in het parlement en dat er een verbod komt op stomme ideeën.

Leave a Reply