Onderwijs problematisch

Auteur: Tabakko

Het onderwijs in Cyberiƫ kampt sinds lange tijd weer met grote problemen. Oude tijden lijken te herleven. Vreemd genoeg ligt een groot deel van de problemen dit keer bij de onderwijssector zelf, hoewel de Minister van Onderwijs ook met de noorderzon vertrokken lijkt te zijn.

Natuurlijk monopolist ‘ONE’ kampt met grote problemen. Een groot deel van de reeds gegeven opleidingen is verloren gegaan waardoor gemaakt werk verloren is gegaan. Een ambtenaar van de afdeling Volkshuisvesting van de gemeente Eurodam heeft de lesgebouwen onbewoonbaar verklaard. ONE is nu hard bezig met het realiseren van nieuwe schoolgebouwen, maar een groot aantal leerlingen is gedupeerd. Hoewel het probleem glashelder is, zijn er nog geen mannetjes gesignaleerd die komen helpen bij schade.

Vreemd genoeg laten de studenten weinig van zich horen. Torentjes worden niet bezet, het plein van de Hemelse Vrede is nog steeds leeg en ook het LAKS ( Letterkundige Analfabeten en Koosjere Schlemielen) heeft nog niks van zich laten horen. Het studentikoze gedrag van de leerling van tegenwoordig is ver te zoeken.

Innovatie op het gebied van de educatie is de grotere rol die de markt speelt. ONE Exams is marktleider op het gebied van de toetsing van scholieren als gevolg van een succesvolle aanbesteding door het Ministerie. De Minister van Onderwijs heeft daarbij het gebrek aan werkzaamheden maar aangewend om een extra lange vakantie te nemen.

Leave a Reply