Nu ook budgetsysteem voor Digitalië

Auteur: Beagollum

De Cyberische ministers van financiën hebben het druk gehad de laatste paar rondes. Zij waren het die de stadsbudgetten, ministerbudgetten en de staatsbudgetten moesten regelen. Niet alles verliep soepel maar het systeem werkt.

Na even afgewacht te hebben hoe het in Cyberië ging is Digitalië nu ook aan de beurt. Leonardo Savatoro, ex-senator van Monapoli, zette een wet op. Met aanpassingen door de koning en de andere senatoren is er uiteindelijk een systeem uitgekomen.

In plaats van een minister van financiën is er in Digitalië een commissaris van financiën. Aan het eind van elke ronde zullen de senatoren enkele mensen voor deze baan naar voren schuiven, en de burgemeesters zullen een van deze personen kiezen. Deze zal dan aan het begin van de ronde een begroting opstellen welke goedgekeurd moet worden door de senaat.

Buiten de naam van degene die alles regelt zijn er meer verschillen ten opzichte van Cyberië. Zo komen alle inkomsten van BTW en boetes ook in de staatskas, en dus niet direct bij de burgemeester. Een ander groot verschil is dat het voor de commissaris mogelijk is geld te lenen bij de Federal Government. Dit mits de senaat het goedkeurt.

Leave a Reply