Ministers onder vuur

Auteur: Vincent – Turner

Het is een mooie dag in Federatie. Vincent maakt zich klaar om op examen te gaan en VHJ is rustig aan het wachten in de examenzaal tot de pupil komt. Nerveus komt Vincent het lokaal in lopen en meteen meldt hij dat zijn vrouwtje zit te wachten op hem en dat hij dus gehaast is.

Eerst het advocaten examen. Na een kwartiertje zwoegen is hij klaar en weet hij dat het beter had gekund. Eenmaal nagekeken door VHJ bleek het toch ruimvoldoende. �Gelukkig had hij nog 20 minuten voor het leraren examen�, dacht VHJ en hij maakte de examenzaal weer leeg en klaar voor gebruik. Vincent die al gelukkig was met zijn advocaten diploma, ging vluchtig aan de slag om toch zijn deadline nog te halen. Met wat geluk haalde hij het en toen hij terugkwam van zijn vrouwtje zag hij geslaagd te zijn. Heel blij ging hij naar de clubs om te patsen met zijn nieuw verdiende diploma`s en wat komt hij tegen?

Een nieuwe rel in het land en weer met hemzelf in de hoofdrol. Nu werd er niet geloofd dat hij slim genoeg was om 2 examens in 35 minuten te maken en te klaren. Na ellenlange discussies kwam de eis: openheid over wat er gebeurd was in de examenzaal. Vincent kon zijn ogen niet geloven en ging navraag doen bij VHJ. Deze was eveneens stomverbaasd. Het is toch absurd dat een student en de examinator verdacht worden van cheaten op het gebied van onderwijs. 2 ministers, die echt wel iets meer te verliezen hebben dan een stom diploma. Opeens bedacht Vincent dat het diploma niets waard is, vanwege zijn politieke ambities. Nu vond hij het nog idioter dat er zo`n rel is ontstaan. Er kan geen andere conclusie zijn dat zowel VHJ en Vincent – Turner hun populariteit verliezen, ondanks hun snelle opstart van een goed doel en een vluchtige start van het onderwijs, iets wat al 5 handelsperiodes niet meer gebeurd is.

Het parlement kan zich beter gaan bezig houden met de wet verbeteren en niet met het maken van persoonlijke aanvallen, doen ze dit wel dan mag Cyberië vrezen voor hun voortbestaan. Het lijkt me sterk dat de Federals nog een keer zo`n dienst bewijzen als het verhogen van de prijzen voor aanslagen.

Leave a Reply