Interview met een grote ijzerhandelaar

Auteur: suikerdruifje

Een interview met een ijzerhandelaar uit Zwollar (koen stolk)

suikerdruifje : Ben jij tevreden over deze handelsronde?

koen stolk : In het begin meer dan nu, het ging het best toen ik nog heel goed in de ijzerhandel zat en er genoeg ijzererts te vinden en te koop was. Dat was de eerste week denk ik.

suikerdruifje : Vind je dat er volgende ronde meer ijzererts moet komen in de Cyberische bodem?

koen stolk : Ik denk dat het wel goed is voor de economie. Wat je nu ziet is dat al het ijzer duurder wordt. Dat gebeurt sowiezo wel maar als er meer te vinden zou zijn is er langer een voorraadje. Het kan ook nadelig werken, want anders zouden de ijzerhandelaren veel te veel winst maken.

suikerdruifje : Ga je volgende ronde terug in ijzer handelen?

koen stolk : Ik ga volgende ronde zeker weer in ijzer handelen, als ik niet als mayor word gekozen ten minste, want misschien wil ik dat wel even na deze drukke ronde. Ijzer handelen is nou niet echt een veilig beroep. Zeker niet als je het goedkoop verkocht hebt, want mijn concurentie had het deze ronde best wel op mij gericht met planken en pistolen. Maar alsnog zal ik gewoon doorgaan.

Het is te hopen dat de 4 astronauten veel ijzererts op de maan zullen aantreffen, hierdoor zullen de tekorten in ijzererts afnemen en kunnen alle prijzen naar beneden.

Leave a Reply