Cyberische politiek op de schop

Auteur: The Socialist

Vandaag werd bekend dat het Cyberische politieke systeem definitief op de schop gaat, zo meldde de dikwijls bekritiseerde CoV-voorzitter The Eye. In een officiële verklaring werd uitgelegd dat het zal gaan om een democratische dictatuur, wat dat ook moge zijn. Terloops werd erbij vermeld dat mensen zich kunnen opgeven als machthebber. Verondersteld wordt dus dat er geen alleenheerser zal komen, iets wat waarschijnlijk zal uitmonden in veel meer macht naar de Federals. Is dit simpelweg een misselijke 1 april grap of realiteit?

1 april grap of niet, deze ommekeer is niet iets vreemds. Iedereen die de Cyberische politiek ook maar íets heeft gevolgd de afgelopen maanden kan concluderen dat het huidige systeem failliet is. Waar Virtua en Digitalië floreren onder de politieke systemen die zijn hebben ingesteld, loopt Cyberië stukje bij beetje leeg door onder andere de politici die het laten afweten waardoor het gehele land steeds meer op achterstand raakt. Het enige vreemde in de huidige situatie is het feit dat de Council of Veterans samen met de Federals ineens tot een oplossing komen. Het feit wil namelijk dat er in het verleden een sterke lobby-groep aanwezig was zowel binnen als buiten de Cyberische politiek welke het idee van een ministerraad wilde invoeren, ook wel het centralisme genoemd daar ze (de lobby-groep) tevens een centraal geleide economie wilde. Die centraal geleide is er dan wel gekomen, het idee van een ministerraad werd uiteindelijk afgeschoten.

Achteraf gezien is het raar dat veel Cyberiërs – en zelfs enkele Federals – het betere alternatief destijds afschoten. Vooral de Cyberiërs zelf hebben zich lelijk in de vingers gesneden lijkt vandaag. Was het immers niet in de vorige handelsperiode dat men probeerde de politiek ter verantwoording te roepen door Eurodam onafhankelijk te verklaren? Burgemeester whooty probeerde namelijk samen met Triplore een nieuwe staat genaamd Binaire op te richten. Het plan ging niet door daar aan de ene kant íedereen mee wilde naar het nieuwe land, maar aan de andere kant liet de politiek zich niet hervormen door een dergelijke actie. Iedere vorm van échte democratie is met dit plan door de gootsteen gespoeld, zo ziet het er naar uit, en men zal weer de hete adem van de Federals in zijn of haar nek voelen. Net als vroeger.

Leave a Reply