Economische opstand: Monapoli

Auteur: robertd

Waar vorige handelsperiode Monapoli op z`n gat lag en Tripolire alle winst met zich meetrok, zijn de rollen deze periode omgedraaid; Monapoli floreert, en hoe! Een groot aantal van de beschikbare kavels zijn reeds van alle resources ontdaan en veel grote handelaren waaronder sugarfree, tijntrix, big_daddy_2 en ex-Virtuaan Lion King staan aan de wieg van een nieuwe handelsstad welke niet langer onderdoet voor Centropolis of Eurodam.

Lion King – inmiddels Senator – maakte vorige handelsperiode bekend dat hij ging handelen in Digitalië. Zowel Tripolire als Monapoli vochten om de aanwezigheid van de handelaar, waarbij Tripolire het onderspit moest delven. Niet dat de handel daar nu niet goed loopt, maar zo hard als het in Monapoli gaat lukt het `t rijkeluis dorpje niet.

Ook het beleid van burgemeester Peedy zorgt ervoor dat de handel geen moment stil ligt. Een subsidie van 500 ISH niet zo lang na aanvang van de handelsperiode zorgde al voor een flinke boost in de handel, maar ook aan exims is geen gebrek. Zeker is dat onder dit beleid veel top 20 plekken veliggesteld zullen worden door Monapolianen.

Leave a Reply