Intuïtie, intonatie en integriteit; de eerste week Federal

Auteur: Federal Manager

Ze zeggen wel dat de beste stuurlui aan wal staan. Sinds een week weet ik waarom zij niet het ruime sop kiezen; het is gewoon niet eenvoudig om een schip varende te houden. Als de opvarenden immers niet zelf klagen, dan is het wel de bemanning die begint te morren. Aan de man met de kapiteinspet de taak om het schip naar de beste bestemmingen te loodsen� Hoge masten vangen veel wind.

Het is een interessante paradox. Daar ben je je ook van bewust als je aan de kant kritiek staat te leveren, maar pas zodra je achter het stuur plaatsneemt voel je direct wat die paradox is. Je hebt de behoefte om kritiek naast je neer te leggen, omdat je het graag op jouw manier ziet gebeuren; aan de andere kant weet je dat jij ook altijd kritiek leverde, en dat je altijd wilde dat de stuurlui zich die kritiek aantrekken.

Daar staat tegenover dat je ook de kans hebt om zo positief mogelijk bij te dragen aan het spel. Dingen uitvoeren die al te lang lagen te wachten, een ander imago uitdragen, onderlinge verstandhoudingen proberen te verbeteren� Natuurlijk zijn daar dan wel weer een heleboel mensen die verwachten dat ze bij de nieuwe Federal in zijn onwetendheid allemaal dingen gedaan krijgen. Het blijft leuk om te zien hoe jijzelf, en de personen die iets van je willen, samen naar de grens zoeken tot waar men kan gaan.

Lord Acton schreef in 1887 een van de meest geciteerde uitspraken ooit: Power tends to corrupt, and absolute power corrupts absolutely. Great men are almost always bad men. Heeft hij gelijk? Volgende week meer.

Leave a Reply