Richard ziet mayorschap door vingers glippen

Auteur: Eindredacteur

Aan de droom van Richard om te schitteren als burgemeester van Eurodam is abrupt een einde gekomen. De veel geplaagde Digitaliaan streed al geruime tijd om de ambtsketting van de Cyberische hoofdstad maar zag hem meer dan eens zijn neus voorbij gaan. Afgelopen verkiezingen echter zorgde een vermeend complot met whooty ervoor dat hij alsnog burgemeester werd. Wat was het geval? Hoewel whooty overduidelijk de verkiezingen had gewonnen in de stad en Richard tweede was geworden, stond whooty zijn functie af ten behoeve van Richard; een vooropgezet plan zeggen analisten en insiders.

Het plan wat hij echter had uitgekiend viel niet bij iedereen in goede aarde. Een wirwar van straten niet langer dan 10 kavels zorgde ervoor dat veel handelaars de lust verging en het voor gezien hielden. Richard had echter een op het eerste gezicht sluitende verklaring: "De vastgeroeste handelaars hebben eens een tactiek bedacht waardoor ze snel veel geld kunnen verdienen. Door mijn stratenplan werkt hun tactiek niet meer waardoor ze gaan klagen omdat ze niet meer zo veel geld verdienen als eerst." Wat hij zei was natuurlijk waar; nu maakte iedereen een even grote kans om zijn of haar producten te komen, maar het probleem wat rees waren de klanten die óf de winkels niet meer konden vinden óf er gewoonweg geen zin in hadden om het doolhof van straten door te struinen.

Een ander aspect van zijn beleid omvatte het vragen van torenhoge beslastingen op ieder product dat werd verkocht. "Een beperking welke alleen grote handelaars treft was de simpele redenatie van Richard. Ook de CoV concludeerde dat het simpelweg standaard opties waren waar Richard gebruik van maakte en men stemde dan ook met een meerderheid tegen een afzettingsprocedure. Ook in het Parlement strandde een afzettingsprocedure en Richard leek veilig (al dan niet in een inmiddels uitgestorven stad). Helaas voor hem besliste de Federals anders en werd hij alsnog oneervol uit zijn ambt ontslagen, de zoveelste ingreep van het toch al fel bekritiseerde Federal-apparaat.

Leave a Reply