Schrik der Cyberische handelaren

Auteur: Michiel Hutman

"Oh nee, niet weer!", schreeuwt een grote steenhandelaar in een willekeurige plaats in Cyberie; "Dit is al de derde keer dat hij mijn bewaking omzeilt!"

Zeer waarschijnlijk heeft de handelaar het over ex-COI en huidig criminal Trow, die zich de afgelopen dagen ontpopt heeft tot een geraffineerde dief en daardoor vrijwel als enige de Crimewatch-uitslagen in de plaatselijke politiebureau`s bezet.

Zijn werkgebied leek zich aanvankelijk te beperken tot Kronenburg, totdat er ook veel meldingen van diefstal uit de andere Cyberische steden kwamen. Het frappante was alleen, dat het Trow ook vaak lukte om uit zwaar beveiligde winkels te stelen. Met een dief waar geen beveiliging tegen helpt, leken de Cyberische handelaren angstige tijden in te gaan. Maar dat liep anders. Een Kronenburgse gedupeerde van Trow`s diefstallen, genaamd Major_SI_, nam het heft in eigen hand en spande een rechtzaak aan tegen Trow. In het verleden is echter gebleken dat rechtzaken met betrekking tot inbraken altijd in het voordeel van de gedaagde, in dit geval dus Trow, beslist worden.

Maar toch had de rechtzaak een gunstig effect. Trow kreeg door dat het heet onder zijn voeten werd, en besloot naar Digitalie te vluchten, waar volgens anonieme bronnen, het aantal inbraken ook explosief is gestegen sinds de komst van de beruchte Cyberiër. "Als hij mijn guns niet had gestolen, dan had ik hem ermee omvergeschoten", aldus een anonieme Digitaliaanse gedupeerde.

Zojuist is overigens bekend geworden dat de eis in bovengenoemde rechtszaak niet is toegewezen.

Leave a Reply