Terugblik op deze handelsperiode

Auteur: Redactie

Er waren in de afgelopen drie weken weer veel memorabele en twijfelachtige uitersten waar te nemen. Het begon met een recordhoogte van het aantal straten in Eurodam, piekte bij de aandelenstand van 503 punten van de index B100, en lijkt te eindigen bij de ‘relatief’ uitzonderlijk goede vertegenwoordiging van Kronenburg in de hoogste handelstop. Daarnaast vergeten we natuurlijk niet dat Eurodam in de eerste week, bij de hoogst)e 50 winkelomzetten en nettowaarden, geen enkele vertegenwoordiger had, en dat er tussen tophandelaren Podje (Kronenburg) en Katharos (Centropolis) een recordtransactie van maar liefst 22.750 ISH, oftewel 1000 chips, heeft plaatsgevonden. Bovendien is ook in de laatste week de top5 regelmatig van volgorde veranderd, en is de uitslag dus buitengewoon spannend.

Politiek gezien is er veel minder te beleven in de handelsnaties. Buiten een geforceerde wisseling van de hoogste Digitaliaanse machtspositie bleef het stil in de rebelse bergstaat; het bescheiden Virtua hield zich politiek gezien zoals gewoonlijk op de achtergrond en in Cyberiƫ bleek zelfs een (slecht een maal eerder vertoonde) machtsgreep van federale zijde, de herverkiezing van het Parlement, weinig effect te sorteren op de activiteit. Concrete oplossingen voor het aanhoudende populariteitsprobleem blijven nog steeds uit, en dat terwijl de Federals duidelijk hebben aangegeven dat zij niet nogmaals zullen ingrijpen.

Opvallend is dat de schatkisten deze weken vrijwel onaangeroerd bleven; waarschijnlijk deels te verklaren door de grote concurrentie aan de handelstop, en deels te wijten aan het gebrek aan een beloning voor de grootste verzamelaar. Laatstgenoemde zal komende handelsperiode anders geregeld worden, al is het maar omdat de klagende goudstadjes Bahthoevedorp en Gold Coast een nieuwe gold rush wel zien zitten!

Leave a Reply