Drang naar luxegoederen resulteert in schaarste

Auteur: Eindredacteur

Wederom doen organisaties van hogerhand een beroep op de burgers van de Federatie. Waar eerder Japanners en Amerikanen nog broodnodige grondstoffen nodig hadden om hun economie draaiende te houden, is de huidige schaarste niets minder dan luxegoederen. Het gaat hier vanzelfsprekend om goud en diamanten; geliefde producten voor de rich and famous.

Wat wil het geval? De Cyberische Bank (DCB) heeft een chronisch tekort aan goud momenteel, iets wat absoluut niet voorzien werd bij het eindigen van de vorige handelsperiode. Echter, zodra nog geen week geleden de nieuwe periode begon kwam men erachter dat er niet voldoende ISH`es waren, welke van goud worden gemaakt. Nu kan de DCB wel voort tot het einde van deze handelsperiode met de huidige voorraad ISH`es, maar zal er een oplossing moeten worden gezocht voor de volgende periode. En die is gevonden; in de vorm van een heuze wedstrijd strijden Cyberiërs om het vullen van hun schatkist. De winnaar krijgt 50 felbegeerde `PM-dagen` bijgeschreven. De DCB mag de inhoud van alle schatkisten houden.

In de eerste instantie klaagden diverse Digitalianen over het feit dat zij waren uitgesloten van deelname. Gelukkig voor hen kwam er de reddende hand van de International Association of Glitter en Glamour (IAGG), welke met de handen in het haar zit nu de Afrikaanse oorlogsmijnen minder opbrengen dan geschat. Gelukkig voor de IAGG zit Digitalië barstensvol diamanten welke gemakkelijk te delven zijn. Ook de IAGG stelt een beloning beschikbaar voor degene met de meest gevulde schatkist, namelijk: 50 PM-dagen.

Voor het eerst sinds tijden zijn de verhoudingen tussen Digitalië en Cyberië ietwat genivelleerd. Het feit wil echter dat zij zich momenteel meer bekommeren om het vullen van hun bankrekeningen met harde ISH`es dan hun schatkist vullen met harde diamanten.

Leave a Reply