Interview met de Federal Manager

Auteur: Joep Eerlijk

Hoe lang ben je al Federal?

Dit is mijn tweede handelsperiode als Federal.

Hoe bevalt het Federale werk je?

Het bevalt me heel goed. Ik vind het leuk om ook eens vanaf de andere kant te kunnen werken, en zo dus ook dingen aan te kunnen kaarten waar ik vroeger machteloos moest toekijken.

Over welke dingen hebben we het dan?

De communicatie naar buiten toe, vooral van de Federals, heeft mij heel lang geërgerd, net als de schijn dat er landen werden voorgetrokken. Ik doe mijn best om iedereen tevreden te stellen.

Ben je tevreden over het werk dat verricht word binnen de CoV?

Toen ik als Federal aantrad ging het niet altijd even effectief, maar ik heb het idee dat iedereen zijn best doet om dat achter zich te laten. Dus ja, ik ben heel tevreden over de manier waarop de CoV loopt.

Ministerverkiezingen, strengere eisen voor partijen, het lijkt wel alsof het CoV zich opeens uit zijn schulp kruipt en zich gaat bemoeien met de Cyberische politiek. Schijn of waarheid?

De nieuwe voorzitter heeft min of meer gebroken met het beleid van zijn voorganger, en ik heb inderdaad gemerkt dat de CoV daardoor een wat agressievere koers is gaan varen ten opzichte van het ingedutte Parlement. Ik hoop er dan ook op dat die twee instituten onderling de machtsverhouding gaan bepalen.

Hoe heeft het kunnen gebeuren dat er 2 rapporten zijn uitgelekt bij het CBI?

Betreffende uitgelekte informatie zijn we nog aan het uitzoeken hoe dit mogelijk was, we hebben nog geen concrete ideëen.

Is het CBI door dit voorval zijn betrouwbaarheid verloren?

Ik denk dat iedereen ervan overtuigd is dat het CBI veel goed werk doet, en dat het zonder hen een stuk minder plezierig zou zijn. Er zijn altijd mensen die het vertrouwen in het CBI opzeggen, maar wij blijven veel waarde hechten aan hun werk en hun oordeel.

Leave a Reply