Stay awake!

Auteur: Joep Eerlijk

Nachtbraker, dat moet je zijn om mee te kunnen doen aan de MCSAC (MC Stay Awake Contest) voor handelsperiode 41. De bedoeling is om zo lang mogelijk met je team wakker te blijven. Elke 15 minuten je stem verheffen in een club moet voorkomen dat je gaat slapen, ook al is de verleiding groot. Deze wedstrijden zijn al eerder gehouden in de geschiedenis van de Federatie, en het resulteerde vaak in urenlang elkaar aflossen.

Het is nog niet duidelijk of er al veel teams zich hebben aangemeld, in de club hebben zich nog geen kandidaten gemeld. Men is echter wel al druk bezig zich te verenigen in een team. Er is vooral grote interesse van de Engelstaligen binnen onze Federatie. Deze schijnen een lang uithoudingsvermogen te hebben, en zelfs als het in de Federatie diep in de nacht is nog rond te struinen. Doordat deze Engelstaligen `s nachts zo actief zijn, slapen ze vaak overdag. De Nederlandstalige inwoners zijn echter op hun best overdag. Een combinatie van deze 2 zou naar alle waarschijnlijkheid kunnen resulteren in een goed team.

De prijzen voor deze wedstrijd zijn ook zeker de moeite waard. Er is 25.000 ish beschikbaar gesteld door de Federals, ook Wouter heeft een duit in het zakje gedaan. Deze duit zou volgens bronnen ingewisseld kunnen worden voor 100 luxe `Premium` dagen. Er kunnen zich nog steeds sponsors melden, dus het prijzengeld kan alleen maar hoger worden.

Of de MCSAC ook dit keer een succes zal worden is afhankelijk van het aantal teams dat zich gaat melden. Het prijzengeld moedigt mensen echter aan, en de MCSAC-kenners denken dan ook dat er minstens 2 teams zich zullen aanmelden.

Leave a Reply